Бившата рафинерия за растителни масла и биодизел в с. Труд

...
Бившата рафинерия за растителни масла и биодизел в с. Труд
Коментари Харесай

Продават за 23-ти път рафинерията в село Труд

Бившата рафинерия за растителни масла и биодизел в с. Труд още веднъж е на тезгяха. Частен правосъден реализатор разгласи обществена обмен за 23-ти път. Опитите да се изтъргува парцелът, в който влизат апаратура за произвеждане на глицерин и няколко прилежащи индустриални постройки,  са от 10 години. За това време цената на обекта падна повече от половина. Иначе на фасадата на постройката, ситуирана в някогашния икономически двор в селото, още стои надписът „ Здраве - Фабрика за екологично чисти растителни масла “.

При първия търг през 2012 година стартовата цена за рафинерията бе 1,3 млн. лева, а в този момент е 612 000 лева Неин притежател е „ Екофуудс енд ойлс “ ЕООД, което е под шапката на „ Нен “ ООД, с мажоритарен притежател Ненчо Стефанов. Продажбата е поради непогасен заем на „ Екофуудс енд ойлс “ ЕООД към „ Сосиете Женерал Експресбанк “, която се вля в банка ДСК. Върху парцела, дружно с инсталациите и дълготрайните материални активи е натрапен запор, който с лихвите към този момент е в размер на 1 075 706,50 лева. 



Фирменото досие на Ненчо Стефанов подсказва, че адресната му регистрация е в Чирпан. На 5 май 2010 година посредством „ Нен “ ООД, в което е съучастник с Данка Стефанова, той е закупил дяловете на „ Си би джи честър бизнес груп “ ООД, записано в щата Ню Джърси, Съединени американски щати, посредством прокурист Димитър Димитров. В контракта за прекачване на капитала е посочено, че при договорката Стефанов купува целия дружествен дял на щатската компания, а точно - 50 броя дружествени дялове, с номинална стойност по 100 лева всеки един от тях, само че вместо за сумата 5000 лева, колкото излиза аритметиката, за 1 750 000 евро.

В договора е посочено, че сумата от 1 250 000 евро е получена до датата на сключване, а останалите 500 000 евро ще се изплатят на продавача с банков заем за финансиране на вложения, които ще се провиснал на купувача от Сосиете Женерал Експрес банк. Според контракта сумата е била преведена по сметка на  „ Си би джи честър бизнес груп “ в Корпоративна комерсиална банка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР