Бившата номер 1 Мария Шарапова прекрати участието си в тенис

...
Бившата номер 1 Мария Шарапова прекрати участието си в тенис
Коментари Харесай

Травма в ръката прекрати участието на Шарапова в Станфорд

Бившата номер 1 Мария Шарапова приключи присъединяване си в тенис шампионата на твърди кортове в Станфорд поради травма. Рускинята трябваше да се изправи против украинката Леся Цуренко в дуел от втория кръг, само че не излезе на корта поради контузия в лявата ръка.

Шарапова изясни, че е почнала да усеща болки още по време на първия си мач в шампионата. В него 30-годишната тенисистка, която участваше с " уайлд кард ", се наложи с 6:1, 4:6, 6:0 над представителката на домакините Дженифър Брейди.

Това беше първи мач за рускинята от средата на май, когато се отхвърли от шампионата в Рим поради травма в лявото бедро. В същия ден беше оповестено, че тя няма да получи " уайлд кард " за " Ролан Гарос ", а след това контузията я принуди да пропусне целия сезон на трева.

Турнирът в Станфорд беше първи за Шарапова на американска земя от 2015 година В началото на 2016 година тя беше уличена в приложимост на допинг и изтърпя 15-месечно наказване, преди да се завърне на корта в края на април.

 Цуренко се класира за четвъртфиналите без игра
© Reuters

Цуренко се класира за четвъртфиналите без игра

В спор за място на полуфиналите Цуренко ще се изправи против поставената под №3 Мадисън Кийс от Съединени американски щати. В другия четвъртфинал в горната половина ще се срещнат лидерката в схемата Гарбине Мугуруса и хърватката Ана Конюх.

Четвъртфиналистките в долната половина ще бъдат избрани тази нощ в дуелите Петра Квитова против Катерина Бондаренко, Кейтрин Белис против Вероника Сепеде, Анастасия Павлюченкова против Алисън Риск и Коко Вандевег против Никол Гибс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР