Бившата кандидатка за президент Светлана Тихановская е обявена за междудържавно

...
Бившата кандидатка за президент Светлана Тихановская е обявена за междудържавно
Коментари Харесай

Опонентката на Лукашенко е обявена за междудържавно издирване, потвърдиха от Беларус

Бившата кандидатка за президент Светлана Тихановская е оповестена за междудържавно търсене. Тази информация беше доказана от Министерството на вътрешните работи на Беларус.
В сряда бе обявено, че Тихановская, както следва от базата данни на Министерството на вътрешните работи на Русия, е оповестена за междудържавно търсене на територията на Руската федерация. Източник на ТАСС в правоприлагащите органи на Руската федерация изясни, че тя е оповестена за търсене в Беларус, само че това важи и за Русия, защото става въпрос за междудържавно търсене.
 Меркел се срещна с Тихановска Меркел се срещна с Тихановска
Беларуската опозиционерка Светлана Тихановска се срещна с кацлера на Германия Ангела Меркел, заяви Интерфакс, базирайки се на щаба н...
Тихановская е претендент за президент в Беларус на изборите, извършени на 9 август 2020 година Според публично оповестените резултати от гласуването, тя завоюва малко над 10% от гласовете, завършвайки на второ място. Тихановская не призна резултатите. На този декор в страната започнаха всеобщи митинги на несъгласните с резултатите от изборите. Тихановская напусна страната и инициира основаването на Координационен съвет (КС) на опозицията, който разгласи, че ще се бори за оповестяването на нови избори.
На 19 август Генералната прокуратура на Беларус образува наказателно дело за основаването на Конституционния съд. Става въпрос за обществени апели за завладяване на държавната власт или комисията, благодарение на медиите или интернет, дейности, ориентирани към причиняване на щета на националната сигурност. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР