Бившата дясна ръка на премиера Бойко Борисов - Цветан Цветанов

...
Бившата дясна ръка на премиера Бойко Борисов - Цветан Цветанов
Коментари Харесай

Новият политик и късата народна памет

Бившата дясна ръка на премиера Бойко Борисов - Цветан Цветанов взе да се докарва предизборно. От последната му обществена поява в телевизионния ефир стана ясна и новата му упоритост: да влезе в ролята на новия политик - необременен с минало, чист като сълза и с ясни позиции, построени върху обичайни за българина нравствени полезности.

Според думите му, той бил извънредно непосредствен с Борисов, само че единствено в партиен аспект. И никак не познавал персоналният живот на индивида, който преди 19 години го измъкна от канцеларията му на кадровик в Министерство на вътрешните работи и го направи собствен действен асистент - разполагаем по 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, дванайсет месеца в годината.

Цветанов обаче все би трябвало да е поназнайвал нещичко за ментора си. В противоположен случай мъчно щеше да е толкоз безапелационен, че има ценностна система, друга от тази на Борисов.

"Аз имам друга ценностна система – крепко семейство и положителни другари, зад които заставам постоянно ", съобщи той.

Очевидно наблюденията му върху персоналния живот на премиера са задоволително задълбочени, с цел да направи съпоставяне - от тишината в Борисовата спалня, та до прословутите му котарашки белотаджийски карета.

Очевидно е желанието на Цветанов да се промотира като нов политик, само че това щеше да хване дикиш, в случай че се случваше нейде другаде, оттатък океана да вземем за пример. Там handmade почвата е плодородна и с уместно нападателна ПР-кампания всеки може да изплува от многомилионния океан незнайни люде. Ама тук, където едно от най-популярните занимания е да надничаш под юргана на комшията, това е невероятно. Тук на изказванието, че лявата ръка не знае какво прави дясната, мъчно се има вяра - освен че знае, само че и съседите са наясно какви ги прави.

Така че Цветановите приказки за друга ценностна система са лакардии за наивници. Ако това в действителност беше правилно, той щеше да напусне Борисов и ГЕРБ още преди десетина години, когато партийната им върхушка занапред захлебваше. Но... мъчно е, когато лявата ръка гребе от качето с меда, дясната да стои ей по този начин - без даже да топне едно пръстче в богатството. И всички елементарни българи помнят свадите, откакто ръководещите, без значение дали са били близки в партиен аспект или в друго някакво отношение, се оказваха до шията в меда. Нима сме не запомнили първия жилищен скандал, дамгосал челото на новия политик Цветанов още при появяването му на политическия хоризонт? Когато твърдеше, че шестте му жилището са завещание и дарения от тъста и тъщата?!

Очевидно американските другари на Цветанов, с които той си шушне на постоянните молитвени закуски във Вашингтон, имат вяра, че у нас и магаре можеш да вкараш в политиката. Вярно е, че паметта ни е къса - другояче по какъв начин да си разбираем систематичната неточност с изборите през последните години, само че не чак толкоз.

Вече не.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР