Бившата депутатка от Възраждане“ Цвета Галунова стана социалистка“. Тя влиза

...
Бившата депутатка от Възраждане“ Цвета Галунова стана социалистка“. Тя влиза
Коментари Харесай

Бившата депутатка от „Възраждане“ Цвета Галунова стана „социалистка“

Бившата депутатка от „ Възраждане “ Цвета Галунова стана „ социалистка “. Тя влиза на четвърто място в листата на Българска социалистическа партия в Търново от гражданската квота. 

Галунова влезе в предходния парламент като част от гражданска квота на „ Възраждане “. Преди дни тя разгласи в обществените мрежи, че „ Възраждане “ към този момент няма да има такива, като управлението ще взема решение кой да влезе в листите.

„ На 14.08. се взе решение в листите на „ Възраждане “ да попаднат единствено потвърдени партийни членове, а гражданските квоти, каквато бях аз, да бъдат освободени от ангажимент. В последна сметка „ договорът “ сред мен и „ Възраждане “ стартира с началото на акцията през октомври 2021 година и завърши с края на 47-то Народно заседание. Предстоеше предоговаряне на партньорството, само че то не се състоя “, написа тогава тя във Facebook.

Преди 47-ото Народно заседание да се разпусне в продължение на няколко седмици в коридорите на Народното събрание импровизирано се говореше, че е допустимо Галунова да напусне „ Възраждане “ и да поддържа нов кабинет в границите на Народното събрание с министър председател на Политическа партия. Тя неколкократно отхвърли и фактически до последно остана част от групата на партията на Костадин Костадинов, която дружно с Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и ГЕРБ смъкна държавното управление на Кирил Петков с избор на съмнение, написа.

Винаги съм казвала истината

„ Не се е налагало да изказвам неистина в 47-ото Народно заседание. Винаги съм казвала истината и считам, че по този начин би трябвало да бъде всеки политик. Това е едно от нещата, с които се гордея като народен представител “, съобщи Галунова в сряда в ефира на БНР.

Тя изказа отчаяние от това, че партията няма да включва цивилен квоти в листите си за предварителните избори на 2 октомври. „ Аз съм подела дела, които желая да довърша. Аз влязох в политиката не за реализирането на 2, 3 или 10 дела, а в дълготраен проект да се боря за възстановяване на качеството на живот на хората, които живеят в България “.

Галунова дефинира Народното събрание като „ естрада за предизборна пропаганда, вместо да е поле, на което да се свърши някаква работа “. „ И до момента в който партиите вършат сметки за проценти, хората стоят без вода, без налично опазване на здравето, затварят се учебни заведения, детски градини, селата обезлюдяват “.

„ Продължавам да последвам своите правила, не преставам да работя по дела с вярата, че сме от позицията, водеща до добруването на България и българският народ, който обичам “, съобщи тя. Според нея партиите, които освежат листите си и дадат път на младите и на дамите, ще подобрят резултатите си, както на изборите, по този начин и в бъдещия Парламент.

Именно на по-млади претендент за депутати в листите си залага този път Българска социалистическа партия. 

На изборите през ноември предходната година социалистите завоюваха единствено един мандат от този изборен регион и той отиде при Явор Божанков, който и тогава, и в този момент е лидер на листата на Българска социалистическа партия там.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР