Бившата депутатка от Демократична България в 48-ото Народно събрание Кремена

...
Бившата депутатка от Демократична България в 48-ото Народно събрание Кремена
Коментари Харесай

Кремена Кунева напусна политическия кабинет на социалната министърка

Бившата депутатка от " Демократична България " в 48-ото Народно заседание Кремена Кунева напусна политическия кабинет на обществената министърка Иванка Шалапатова. Това заяви самата тя в профила си във Facebook.

Кунева изяснява, че го прави, с цел да не става поради нейната гражданска позиция жертва на политически офанзиви самата министърка.

В различен пост някогашната национална представителка, която не получи избираемо място в листите и сама се отхвърли от борбата за 49-ия парламент, също приканва за оставката на здравния министър. " Смятам за редно и въпрос на достолепие и морал проф. Хинков и шефа на " Пирогов " доктор Валентин Димитров неотложно да подадат своите оставки ", написа Кунева.

И подканва политическите обединения от своята коалиция: " Демократи за мощна България, Да, България, Зелено придвижване, Продължаваме Промяната, времето за идеите пристигна ".

За оставките в Министерство на здравеопазването и в " Пирогов " насочи зов по-рано и майката на умрялото от рядка болест 15-годишно момиче Даная, която подари органите й за спасяването на човешки живот. Починалото дете избави четирима души.

Като една от аргументите да напусне политическия кабинет в Министерството на труда и обществената политика Кремена Кунева акцентира точно идеята си във фондация Даная, която по думите ѝ, е подложена на доста мощен напън.

" Решението ми е, че считано от на следващия ден, напущам политическия кабинет на МТСП и за неустановен интервал от време политическата сцена. Напускам политическия кабинет не тъй като съм разочарована от екипа, а в противен случай - тъкмо противоположното! Екипът, който Иванка Шалапатова е основала, а и самата Ваня, са това, за което, почтено да ви кажа, постоянно съм желала да видя в Социалното министерство на една съвременна и модерна България, само че признавам си, даже не съм си и помислила, че е допустимо в тези времена да се случи.

И в този момент идва въпросът за какво.

Напускам политическия кабинет, тъй като в това си качество не мога да си разреша да имам мощната си гражданска позиция и да пазя свободно идеите си, без това да навреди на самия екип на Ваня и да се употребява от недоброжелатели и/или политически съперници ", написа Кунева.

" Видяхме какво се случи с Емин и Тагарев за нещо доста по-малко от това, за което съм дала последните 4 години като борби.

Ваня и екипът и не просто не заслужават това, а тъкмо противоположното, заслужават цялостната ми поддръжка и ще я имат без значение от моята функционалност, до тогава докато виждам, че имаме едни и същи цели и визии за по-доброто бъдеще на децата ни в тази страна ", разяснява активистката на Демократична България.

" Но в случай че съм научила, въпреки и малко от политиката в България, то това е, че и най-хубавите планове могат за елементи от секундата да станат жертви на пошла и грозна агитация. Е, аз няма да го разреша. Нито във връзка с Ваня и МТСП, нито по връзки на Фондация Даная, върху която сега има жесток напън и борби, които ще отворят големи полета за всевъзможен тип операции.

Та, на всички недоброжелатели, които четат този пост, ще кажа, че скърбя, само че не познахте индивида.

Колкото и да се опитвахте да ме вкарате в полето на човек, който се е трансформирал с влизането си в политиката, скърбя, само че ще ви отчайвам.

Никога за мен политиката не е била цел, а средство. А тъкмо в този миг имам вяра, че ще съм доста по-полезна отвън нея, тъй като идеите на Фондация Даная са дела за живота на децата ни ", написа още Кремена Кунева, която в предишния парламент стана известна като депутатката, анатемосала " Възраждане " в пленарната зала, откакто те отхвърлиха да признаят, че в Украйна по времето на Сталин е имало гладомор.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР