Бившата банкова служителка Мария Карабонева се призна за виновна, че

...
Бившата банкова служителка Мария Карабонева се призна за виновна, че
Коментари Харесай

Осъдиха банкерка, източила 18 185 лева

Бившата банкова служителка Мария Карабонева се призна за отговорна, че е източила общо 18 185.50 лева от сметките на Радка Михайлова и на сина й Йордан.
3 месеца условно с 3-годишен изпитателен период е наказването на Карабонева, откакто Димитровградският областен съд утвърди съглашение сред прокуратурата и ексбанкерката. Освен това Темида постанови, че Мария Карабонева е лишена от право да упражнява специалност и активност в банкови институции за период от 4 месеца. Присъдата е дефинитивна и влиза незабавно в действие.  
Делото се гледа за повторно в Димитровград, откакто Хасковският областен съд го бе върнал на районната прокуратура поради позволени процесуални нарушавания. Така Темида анулира и първоинстанционната присъда на Карабонева от 12 месеца условно с 3-годишен изпитателен период и година възбрана да упражнява банкова специалност. 
Според проверяващите Мария трансферирала като чиновник в " Пощенска банка " в картите на дъщерите си непознатите пари, само че сумите теглила тя. Такива са и показанията на специалист по вътрешна сигурност в банката.
" Сумата от 18 185 лева е възобновена на пострадалите от банката. От своя страна Карабонева е възстановила тези пари към банката, с цел да може да подпише съглашение с прокуратурата ", обясниха адвокати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР