Бившата №1 в света Мария Шарапова се отказа от участие

...
Бившата №1 в света Мария Шарапова се отказа от участие
Коментари Харесай

Шарапова ще пропусне подгряващия турнир преди "Уимбълдън"

Бившата №1 в света Мария Шарапова се отхвърли от присъединяване на първия шампионат на трева от WTA министър председател категорията в Бирмингам. Рускинята няма да бъде на кортовете в английския град, които са последна подготовка преди третия шампионат от Големия шлем за годината " Уимбълдън ". Шарапова, която е победител от " Уимбълдън " през 2004 година изясни, че се нуждае от повече време, с цел да се възвърне след " Ролан Гарос ".

Рускинята пропусна целия минал сезон на трева поради травма в бедрото, макар че получи " уайлд кард " за шампионата в Бирмингам и " Уимбълдън ". 31-годишната Шарапова не е играла на кортовете в Лондон от 2015 година, когато стигна полуфинал, само че загуби от Серена Уилямс. През 2016 година някогашната №1 изтърпя наказване поради допинг.

" Нужно е да се грижа повече за моето тяло и да съм сигурна, че съм изцяло здрава ", сподели Шарапова. " Понякога е нужно да взимаш такива сложни решения, само че го върша в името на по-доброто ми показване ".

На " Ролан Гарос " тя записа най-силното си присъединяване в шампионат от Големия шлем след наказването за приложимост на мелдоний. Във френската столица тя стигна четвъртфинал, откакто дълго чаканият мач с Уилямс не се състоя поради травма на американката. В четвъртфинала Шарапова не съумя да окаже опозиция на Гарбине Мугуруса и загуби с 2:6, 1:6.

Шарапова, която е №23 в света сега ще бъде измежду поставените на " Уимбълдън ". Надпреварата стартира на 2 юли.

Турнирът в Бирмингам с награден 936 хиляди $ ще пропусне и американката Мадисън Кийс. Полуфиналистката от " Ролан Гарос " разгласи като причина травма на коремен мускул.

 След купата в
© Reuters

След купата в " Ролан Гарос ", Надал също си взима къса отмора.

Световният №1 при мъжете Рафаел Надал също няма да играе в подгряващите шампионати на трева преди " Уимбълдън ". Испанецът, който преди няколко дни завоюва за 11-и път " Ролан Гарос ", ще бъде огромният отсъстващ от звездния състав на шампионата в " Куинс ". За трета поредна година левичарят от Майорка няма да бъде част от конкуренцията.

" Говорих с моите лекари и те ме посъветваха да послушам моето тяло. " Куинс " е страховит шампионат и вардя прелестни мемоари от спечелването на купата през 2008 година За страдание сезонът на клей беше доста дълъг и изтощаващ, тъй че ми би трябвало отмора ", сподели Надал.

Очаква се испанецът да бъде на линия за " Уимбълдън ", където завоюва две трофеи – 2008 и 2010 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР