Бивша банкова служителка на банков клон в Исперих, присвоила 77

...
Бивша банкова служителка на банков клон в Исперих, присвоила 77
Коментари Харесай

Осъдиха бившата банкова служителка, присвоила 77 998 лева от сметките на 26 лица

Бивша банкова служителка на банков клон в Исперих, присвоила 77 998 лв. от сметките на 26 лица, получи неоправдателна присъда от Разградския областен съд, оповестяват от правосъдната институция.

Тя е наказана на три години "лишаване от независимост " с петгодишен изпитателен период. Наказанието е постановено след съглашение сред прокуратурата и 59-годишната жена, която се е признала за отговорна.

Паричната сума от разплащателните, депозитни и спестовни сметки на клиентите на банката е присвоена от някогашната банкова служителка в интервала от 2004 година до 2014 година. Тя е направила и друго закононарушение, в кръга на службата си, в изискванията на продължавано закононарушение умишлено се е употребила от неистинен частни документи.

Съдът е лишил обвинената от право да заема материално отчетническа служба и да упражнява специалност, обвързвана с бранене и ръководство на непознато имущество за период от четири години. Възпитателната работа във връзка с някогашната банкерка, през изпитателния период на наказването, се разпорежда на началника на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Исперих.

Причинените с закононарушението имуществени вреди са възобновени в цялостен размер на банковата институция. Споразумението на съда не предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР