Бивш военен министър направи коментар за военния конфликт в Украйна.Доколкото

...
Бивш военен министър направи коментар за военния конфликт в Украйна.Доколкото
Коментари Харесай

Бивш военен министър: Русия не успя да постигне бързия успех, на който се надяваше

Бивш боен министър направи коментар за военния спор в Украйна.

„ Доколкото можах да се срещна от медиите – в Киев вървят боеве. Практически в градски условия. Русия се пробва да нападна освен от северозапад, само че и от юг. Москва обаче не съумя да реализира бързия и съдбоносен триумф, на който допускам се е надявала. Предстоят доста тежки боеве през идващите няколко дни ”. Това съобщи пред Нова бившият длъжностен министър на защитата професор Тодор Тагарев.

По думите му обстоятелството, че Путин употребява неразрешени средства – а точно диверсионни групи без опознавателни знаци – нещо, което е неразрешено съгласно Женевската спогодба, той може да бъде разгласен освен за агресор, само че и за военнопрестъпник.

„ Това, от което Украйна се нуждае, е помощ. А ние се занимаваме с това дали евакуираните са пили кафе в рейса. На нея й трябват противотанкови мини, муниции, лекарства – неща, които България може да достави. Украйна е поискала помощ, а ние не й даваме отговор – това го съобщи украинският дипломат единствено преди няколко дни ”, уточни Тагарев.

Според него Украйна не е изоставена от интернационалната общественост, написа Novin.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР