Бивш социален министър обяви как пенсионерите реагират на случващото се

...
Бивш социален министър обяви как пенсионерите реагират на случващото се
Коментари Харесай

Бивш социален министър: Брожението сред пенсионерите е голямо

Бивш обществен министър разгласи по какъв начин пенсионерите реагират на протичащото се с техните пенсии.

„ Хората чакаха с неспокойствие техните нараснали пенсии, само че не се получи по този начин. Половината пенсионери нямат покачване на пенсиите. Проблемът  дойде от това разбъркване на пенсиите с Covid добавката. Не беше комуникирано вярно. “ Това сподели пред БНР някогашният министър на труда и обществената политика Христина Христова.

След като това е обществено подкрепяне, значи трябваше да се има поради доходното положение на индивида, но еднаквите добавки не са най-големият недостатък, означи Христова, запитана трябваше ли антикризисните добавки да бъдат идентични за всички пенсионери.

„ Това е напълно различен тип обществена поддръжка от страната и откакто беше „ залепена “ към пенсията, хората в действителност мислят, че тя е добавка към тяхната пенсия и брожението е доста огромно “, разяснява някогашният обществен министър в предаването „ Преди всички “ по БНР.

 

Едва ли ще се откри в България човек, който да каже, че минималната пенсия може да стигне за някакво качество на живот, само че не би трябвало да се нарушава и главният принцип на осигурителния принос, уточни още Христина Христова.

Приближаването на минималната пенсия до средната демотивира хората да се обезпечават, безапелационна е тя. Има много сериозни места в нашата пенсионно-осигурителна система, счита някогашният обществен министър, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР