Бивш служител от влиятелната Федерална служба за сигурност (ФСБ) на

...
Бивш служител от влиятелната Федерална служба за сигурност (ФСБ) на
Коментари Харесай

Бивш служител от ФСБ поема управлението на Херсонска област

Бивш чиновник от авторитетната Федерална работа за сигурност (ФСБ) на Русия пое ръководството на окупираната от Москва Херсонска област в Южна Украйна, оповестява " Франс прес ".

Сергей Елисеев, който до момента заемаше поста на заместник-ръководител на държавното управление в съветския ексклав Калининград, " стана началник на държавното управление в Херсонска област ", уточни Владимир Салдо, който оглавява съветската окупационна администрация в района.

Възпитаник на Академията на ФСБ, съгласно уеб страницата на Калининградска област 51-годишният Елисеев е служил в съветската работа за сигурност, без обаче да се прецизира какви длъжности е заемал.

Алексей Ковальов, някогашен украински народен представител, който мина на страната на Русия в спора и оцеля след опит за ликвидиране през юни, пък е назначен за заместител на Елисеев.
 В окупираната Херсонска област гледат единствено съветска телевизия
В окупираната Херсонска област гледат единствено съветска телевизия

Акция на Кремъл

" Украйна вечно остана в предишното за Херсонска област. Русия е тук вечно ", написаха в " Телеграм " новите ръководещи, назначени от Москва.

Херсон, който се намира покрай анексирания от Москва Крим, беше първият огромен украински град, високомерен от съветските сили , откакто Кремъл изпрати войски в Украйна през февруари.

Оттогава Москва стартира политика на русификация -, стартира издаването на съветски паспорти, а в края на юни отвори порти и първата съветска банка. Същевременно критиците на съветските дейности са подложени на напън.
 Херсонска област чака да се причисли към Русия до края на годината
Херсонска област чака да се причисли към Русия до края на годината

Русия ще ни разреши да имаме бъдеще, Украйна се провали, твърди локалната власт

Когато съветският президент Владимир Путин стартира военната си акция в Украйна в края на февруари, той увери, че Москва не има намерение да окупира страната.

Оттогава насам обаче Кремъл сподели, че хората в тези региони би трябвало да изберат личното си бъдеще, намеквайки, че гледа благосклонно на произвеждането на, какъвто беше казусът с Кримския полуостров през 2014 година

През последните седмици против представители на московските окупационни сили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР