Бивш служител на руската Федерална служба за охрана (ФСО), охранявал

...
Бивш служител на руската Федерална служба за охрана (ФСО), охранявал
Коментари Харесай

Охранител на Путин, избягал в Еквадор: Той е престъпник

Бивш чиновник на съветската Федерална работа за защита (ФСО), охранявал дачата на Путин в Крим, се разгласи срещу войната в Украйна и дефинира съветския президент като " нарушител " пред опозиционния ТВ канал " Дожд ", споделя съветското издание на " Радио Свобода ".

Витали Брижати живял в Камчатка до окупацията на Кримския полуостров от Русия, само че по-късно се преместил с жена си - родом от Крим - в анексираната територия. Започнал работа в жандармерията, а след това във ФСО като инструктор на кучета. В последна сметка получил особено предопределение - да пази дачата на самия президенту в село Олива, на южното крайбрежие на полуострова.

В съседство до вилата на Путин са дачите на Дмитрий Медведев и шефът на ФСБ Александър Бортников.

Според Брижати Путин не има вяра на никого, даже на телохранителите си, които може да не знаят дали президентът е наоколо или не. 

" На хората може да се каже: " Той си почива в тази вила "  и всички тичат в близост, пазят го, само че той може да е на друго място ", споделя някогашният телохранител.

По време на пътуванията на Путин в Крим неговото идване се афишира по едно и също време на летищата в Севастопол и Симферопол. А диктаторът в действителност може да дойде по напълно различен метод - да вземем за пример по море.

" Така се държи човек, който се опасява за живота си ", споделя Брижати.

Самият Брижати се разочаровал от президента след началото на " специфичната военна интервенция " в Украйна - съгласно него Путин е нарушител. На чиновниците на ФСО било забранено да поддържат връзка с родственици в Украйна, жители на Съединени американски щати и Европейски Съюз и всички хора, които се опълчват на войната, под опасност от наказателно гонене, споделя още той.

Неговите сътрудници пък се надявали, че след войната и завладяването на Украйна за тях ще има още повече работа и нови позиции. Той се опитал да напусне, само че го заплашили, че ще бъде пратен на фронта.

Брижати съумял да получи паспорт от ФСО, а брачната половинка му се сдобила с позволение за престояване в Еквадор като дипломиран служащ. Охранителят незабавно отпътувал при нея и съобщил на началника си, че към този момент и той има позволение за престояване и локалните закони му не разрешават да служи в съветските охранителни служби. След това е уволнен.

" Последната фраза, която чух, когато си тръгвах, беше " Успех на фронта! ", споделя той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР