Бивш ръководител на Нисан мотор (Nissan Motor Co.) Карлос Гон

...
Бивш ръководител на Нисан мотор (Nissan Motor Co.) Карлос Гон
Коментари Харесай

Карлос Гон поиска 1 млрд. долара компенсации от "Нисан"

Бивш началник на " Нисан мотор " (Nissan Motor Co.) Карлос Гон е завел дело против японския авто производител за повече от 1 милиард $, заяви американската осведомителна организация " Блумбърг " във вторник.

В делото, заведено в ливанския касационен съд, се споделя, че уволнението на Гон от " Нисан " и последвалият му арест са предизвикали " дълбоки вреди " на финансите и на репутацията му.

" Сериозните обвинявания, отправени против мен, ще останат в съзнанието на хората с години ", написа в желае, където се прибавя, че той " ще страда от обвиняванията до края на живота си, защото те ще имат трайни последствия, макар че се основават единствено на съмнения ".

Преди повече от две десетилетия Гон избави от колапс " Нисан ", който имаше съществени проблеми, преди да се сплоти с френския " Рено ", когато Гон поема управлението на двете компании и целия алианс.

Един от най-известните топ мениджъри на международната автомобилна промишленост беше и прекара съвсем четири месеца в пандиза. " Нисан " го уволн като ръководител на борда на шефовете три дни след ареста му, а през януари 2019 година той трябваше да подаде оставка като ръководител на борда на шефовете и основен изпълнителен шеф на " Рено ".

През март 2019 година Гон беше, а през декември избяга от Япония, нарушавайки домашния си арест.

Операцията по бягството му беше като във филм. Той беше качен скрито в частен аероплан, затворен в сандък за транспорт на аудиоапаратура. Самолетът го води до Турция, а оттова Гон се трансферира с различен аероплан до Ливан, откъдето са корените на фамилията му.

 Калъф за инструмент, сандък или прикрит паспорт - по какъв начин някогашният началник на Калъф за инструмент, сандък или прикрит паспорт - по какъв начин някогашният началник на " Нисан " избяга в Ливан

Гон отхвърля обвиняванията против себе си и твърди, че е бил жертва на скрит план измежду топ мениджърите на " Нисан ", които са желали да блокират сливането на компанията с " Рено ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР