Бивш премиер каза какво мисли за връщането на хартиената бюлетина

...
Бивш премиер каза какво мисли за връщането на хартиената бюлетина
Коментари Харесай

Бивш премиер: Не трябва да се лъже, че практиката по света е в подкрепа на машинното гласуване

Бивш министър председател сподели какво мисли за връщането на хартиената бюлетина за гласоподаване на избори.

" Този закон за машините не е противоконституционен, само че това не значи, че не е неприятен. Имам правото да мисля, че този закон е неприятен. Основното е да не се лъже. "  Това сподели в студиото на " Денят онлайн “ по NOVA NEWS някогашният министър председател и настоящ конституционен съдия Филип Димитров.

Повод за думите му е идното решение на Народното събрание за връщането на хартиената бюлетина и фактът, че Филип Димитров подписа " с изключително мнение " решението на Конституционен съд за машинното гласоподаване.

" Не може сериозен и честен човек да си разреши да споделя, че се връщаме към ретроградния метод на гласоподаване – което не е правилно, че практиката на света била в поддръжка на машинното гласоподаване – което не е правилно. Не би трябвало да се лъже ", безапелационен е някогашният министър председател.

" Ентусиазмът на много неправителствени организации и значително ваши сътрудници, които еднопосочно пропагандират тезата, че машинното гласоподаване не е неприятно. В Европейски Съюз единствено в изборния регион Брюксел има машинно гласоподаване. Ирландците си нарязаха машините за скрап, може би щяха да ни ги продадат на нас, в случай че не ги бяха нарязали, "  изтъкна той, написа dunavmost.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР