Бивш помощник-треньор на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед разкри

...
Бивш помощник-треньор на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед разкри
Коментари Харесай

Как Фъргюсън е мотивирал Роналдо?

Бивш помощник-треньор на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед разкри забавен метод на именития шотландец по отношение на португалската суперзвезда Криситано Роналдо. Според някогашния треньор на вратарите на "Олд Трафорд " Тони Котън Фъргюсън преднамерено е окуражавал асистентите си да си затварят очите, когато съотборниците на Кристиано са го ритали на тренировките на "червените дяволи ". По този метод Фъргюсън е желал да направи от CR7 по-корав състезател и да го избави от неприятния табиет постоянно да се хвърля прекомерно елементарно на тревата. Кристиано Роналдо, който прави първите си стъпки в огромния футбол в Спортинг (Лисабон), игра в "Театъра на Мечтите " от 2003 до 2009 година, когато бе продаден на Реал Мадрид.

"Фъргюсън сподели ясно какво мисли за това хлапе, давайки му именитата фланелка с №7, когато го притегли в отбора през 2003 година ", съобщи Котън пред "Daily Mail ".

"Но не по-малко значима беше способността на мениджъра да разпознае слабите му страни. Една от тях беше навикът му да пада на тревата като парцалена кукла всякога, когато губеше конфликт за топката ", продължи Котън, който се грижеше за формата на вратарите в Манчестър Юнайтед сред 1997 и 2007 година.

"Сър Алекс си сложи за задача да го направи по-корав и по тази причина члeновете на треньорския щаб бяха окуражавани да си затварят очите, в случай че видеха, че Кристиано бива фаулиран в подготвителни мачове. Тези мачове бяха напрегнати. Бедният Роналдо не знаеше какво го е блъснало. Съотборниците му, с които се майтапиха, се отнасяха с него по метод, който надали го е карал да се смее.

Когато фауловете не бяха отсъждани, Кристиано започваше да ръкомаха яростно и да седи на тревата, измърморвайки хули на португалски, до момента в който играта продължаваше към него. Стари кучета като Рой Кийн и Рио Фърдинанд го хокаха, че е мек. Бавно, само че несъмнено посланието стартира да се загнездва в съзнанието на нашето крило ", сподели още Котън, говорейки за методите на работа на сър Алекс Фъргюсън с португалеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР