Бивш полицейски детектив от Сан Диего беше осъден на почти

...
Бивш полицейски детектив от Сан Диего беше осъден на почти
Коментари Харесай

Бивш детектив от Сан Диего, 3 жени осъдени на затвор за управление на секс салони

Бивш полицейски детектив от Сан Диего беше наказан на съвсем три години във федерален затвор за ръководство на противозаконни салони за масаж, предлагащи търговски секс услуги, Департаментът на Съединени американски щати Правосъдието разгласи във вторник.

Питър Грифин, пенсиониран офицер, нает 27 години от полицейското ръководство в Сан Диего, прекарал част от кариерата си като заместник-детектив, юрист и частен детектив, беше наказан в петък на 33 месеца отнемане от независимост, последвано от една година следено освобождение. Сега на 79 години, Грифин ръководи мрежа от противозаконни бизнеси за разтривки, основани в Калифорния и Аризона, които продават търговски секс за облага и употребяват услугите за лечебен масаж като заслон, се споделя в известие на Министерството на правораздаването.

Грифин беше наказан дружно с трима съобвиняеми, разпознати като 59-годишният Kyung Sook Hernandez, 57-годишният Yu Hong Tan и 46-годишният Yoo Jin Ott, които управляваха противозаконния бизнес. Всеки от тях беше наказан на шест месеца затвор, последвани от една година следено освобождение.

през април се призна за отговорен по федерални обвинявания, свързани със случая, като Грифин се призна за отговорен в скрит план за пране на пари, скрит план за телена машинация, скрит план за улеснение на междущатска търговия за бизнес, включващ проституция и други закононарушения във федералния съд на Сан Диего. Позовавайки се на правосъдни документи, управляващите споделиха по това време, че Грифин е употребявал вътрешните си знания за противозаконни салони за масаж, с цел да ги ръководи самичък, откакто проверява и извърши арести, свързани с противозаконни салони за масаж по време на времето си като заместник-детектив.

Съд документи демонстрират, че Грифин, Ернандес, Тан и От са имали и управлявали пет противозаконни бизнеса, „ Genie Oriental Spa “, „ Felicita Spa “, „ Blue Green Spa “, „ Maple Spa “ и „ Massage W Spa “, сред 2013 година и август 2022 година Те са били ситуирани в по-широкия регион на Сан Диего и в Темпе, Аризона, сподели Министерството на правораздаването, добавяйки, че схемата включва „ включване на техния бизнес в държавни организации, ръководство на противозаконните доходи на бизнеса, рекламиране на търговски полови услуги онлайн, набиране и наемане на дами да прави търговски секс услуги и да се облагодетелства финансово от противозаконните предприятия. "

Твърди се, че някогашният детектив и трима шефове на салони са експлоатирали своите чиновници, оказвали са им напън да правят търговски секс услуги и по-късно са се облагодетелствали финансово от тези противозаконни услуги. Грифин употребява досието си като някогашен чиновник на правоприлагащите органи, с цел да убеди управляващите, че бизнесът му се ръководи законно и един път сподели значката си на локален чиновник, който отговаряше на тъжба за един от бизнесите, съгласно Министерството на правораздаването. Твърди се също, че той е споделил на чиновник, че преди този момент е работил като служител на реда, до момента в който я е инструктирал да мълчи за същинската същина на масажния салон.

„ Обвиняемият Грифин – някогашен заместник-детектив, който в миналото е положил клетва на съблюдаваме нашите закони – е измамен под отговорност за корист с властта си и, дружно със своите съобвиняеми, ръководство на противозаконен бизнес за разтривки и печелене посредством употреба на дами за търговски секс “, сподели помощник-главният прокурор Кристен Кларк от отдела за цивилен права на Министерството на правораздаването, в изказване.

Чад Планц, специфичен сътрудник, отговарящ за полевия офис за следствия на вътрешната сигурност в Сан Диего, сподели в настрана изказване, „ Питър Грифин е малтретирал и експлоатирал уязвими дами, като ги е принуждавал да вършат комерсиален секс за облага, като в същото време се е възползвал на неговия статус в общността. "

„ Това изречение изпраща ясно обръщение към тези, които неправилно имат вяра, че могат да се разминат с такива отвратителни закононарушения “, продължава изказването на Планц. „ HSI, в съдействие с нашите сътрудници от правоприлагащите органи, ще продължи да работи пламенно и да изправи пред правораздаването тези, които експлоатират и преследват уязвими членове на нашата общественост. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР