Бивш министър от ГЕРБ говори по актуални политически теми, но

...
Бивш министър от ГЕРБ говори по актуални политически теми, но
Коментари Харесай

Сачева към Вежди Рашидов: Версията за Галя от посолството е недостойна

Бивш министър от ГЕРБ приказва по настоящи политически тематики, само че не пропусна да захапе и Вежди Рашидов за една негова фраза, която е необятно коментирана през последните дни.

Не сме обсъждали Томислав Дончев за министър на електронното ръководство. Това заяви Деница Сачева от ГЕРБ-СДС по бтв.

По наша оценка има редица браншове, в които главно се създават кавги и назначения, а не виждаме действителни политики в интерес на хората, каза зам.-шефката на парламентарната група на ГЕРБ и отговори на въпрос каква е позицията на депутатите при наближаването на ротацията сред премиера акад. Николай Денков и вицето му Мария Габриел. 

Сачева посочи, че оценката за министрите се прави сега както от министър-председателя, по този начин и от вицепремиера. " Ние неведнъж сме изразявали запаси и във връзка с опазването на здравето, земеделието, доста са секторите, в които имаме забележки, в това число и в обществената политика ", изреди тя.

Според нея политиките, свързани с пазара на труда и заетостта, изостават на фона на други политики, за които се поставя по-силен акцент. " Има доста забележки, които да бъдат взети под внимание. Иначе няма по какъв начин да продължим да обясняваме за какво съществува това държавно управление ", сподели ексминистърката на труда и обществената политика. И призна, че производството на решения минава и през промяна на министри.

Сачева счита, че преди ротацията би трябвало да бъдат преосмислени всички дейности на държавното управление досега в посока на това " да има повече резултати, още живот и смисъл на нашите дейности ". Тя акцентира, че в случай че няма задоволително закони и решения и министрите не са изпълнили дилемите от управническата си стратегия, значи има проблем във ведомствата.

" Колегите от Политическа партия съответно още през цялото време се пробват да наложат диктат със своите 36 депутата, обяснявайки по какъв начин те единствени имат право да ръководят, имат благоприятни условия и експерти. Ние сме стояли дистанцирани от това службогонство, само че сме държали да има съответни политики ", настоя депутатката от ГЕРБ. От партията й отхвърлят да носят политическа отговорност за дейности на хора, които може би не осъзнават своята.

Не желаеме да има непрестанно противоборство, а диалог за политики. Искаме да се извършва управническата стратегия, за която е стихотворец ангажимент пред жителите, сподели тя.

Борбата с корупцията е борба, която изисква огромни старания, разяснява още Сачева.

Дълго време мълчах по този проблем, съобщи Сачева след въпрос към нея за коментара на някогашния й коледа Вежди Рашидов  " за Галя от посолството ". Това, което сподели рашидов е съществено, пазих неговия престиж и достойство, когато ГЕРБ  обсъждаха поведението на Рашидов. Единството аз го опазих. Това което той приказва по-късно за мен беше учудване.Нито един предствител на нито едно посолство не ми се е обаждал да ме пита за Рашидов.

Имаше опровежение и от американското посолство, сподели тя.

Версията за Галя от посолството е недостойна спрямо нас и справмо американското посолство. 

Аз работя с доста посолства, диалозите са винати обществени, и такива за назначения не е имало, сподели Сачева като нито удостовери, нито отхвърли дали познава такава жена.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР