Бивш италиански лидер твърди, че Франция случайно е свалила пътнически самолет през 1980 г. в опит да убие Кадафи

...
Рим — Бивш италиански премиер в интервю, публикувано в събота,
Коментари Харесай

Рим — Бивш италиански премиер в интервю, публикувано в събота, твърди, че ракета на френските военновъздушни сили случайно е свалила пътнически самолет над Средиземно море през 1980 г. в неуспешен опит за убийството на тогавашния лидер на Либия Муамар Кадафи.

Бившият двукратен премиер Джулиано Амато призова френския президент Еманюел Макрон или да опровергае, или да потвърди твърдението му за причината за катастрофа на 27 юни 1980 г., при която загинаха всичките 81 души на борда на италианския вътрешен полет.

В интервю за римския всекидневник La Repubblica, Амато каза, че е убеден, че Франция е ударила самолета, докато е целяла либийски военен самолет .

насилие, избухнало в столицата Триполи в средата на август, оставяйки най-малко 55 убити и 146 ранени според агенция Ройтерс. Този сблъсък беше между две видни военни сили, които са сред многобройните групи, борещи се за властта в Либия след свалянето на Кадафи.

Няколко седмици след катастрофата през 1980 г., останките от либийския МиГ, с лошото разложено тяло на своя пилот, е открито в отдалечените планини на южна Калабрия.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР