Бивш индийски законодател, осъден за отвличане и обвинен в убийство

...
Бивш индийски законодател, осъден за отвличане и обвинен в убийство
Коментари Харесай

Бивш индийски депутат и брат му бяха застреляни, докато телевизионни камери предаваха на живо

Бивш индийски законодател, наказан за похищение и упрекнат в ликвидиране и нахлуване, беше прострелян смъртоносно дружно с брат си по време на офанзива, снимана онлайн от телевизия в град Праяградж, щата Утар Прадеш в Северна Индия, оповестиха управляващите, представени от Асошиейтед прес. 

Атия Ахмад и брат му Ашраф били съпровождани от полицейски конвой на път за медицински обзор в локална болница нощес, когато трима мъже, представящи се за публицисти, разкрили огън по тях отблизо разстояние.

Мъжете са се предали на полицията незабавно откакто са стреляли, като най-малко един от тях е пеел " Джаи Шри Рама " ( " Слава на господ Рама " ), набожен химн, трансформирал се в девиз, а след това и в военен зов на хиндуистките националисти при акцията им против мюсюлманите. 

Властите в Утар Прадеш са от ръководещата в Индия хиндуистката националистическа партия " Бхаратия джаната ". 

Полицейският чиновник Рамит Шарма сподели, че тримата нападатели са били на мотоциклети и са се показали за публицисти. " Те съумяха да се приближат до Атия и брат му под претекст, че снимат репортаж и стреляха по тях от близко. И двамата са ранени в главата ", сподели той. 

В четвъртък при престрелка с полицията били убити синът младеж на Атия Ахмад и още един човек - и двамата, упрекнати в осъществено неотдавна ликвидиране. 

През 2019 година 60-годишният през днешния ден Атия Ахмад влезнал в пандиза, откакто бил наказан за похищение. Той е бил народен представител в щатския законодателен орган четири пъти, а през 2004 година бил избиран за народен представител в Народното събрание на страната.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР