Бивш губернатор на североизточния мексикански щат Тамаулипас бе осъден в

...
Бивш губернатор на североизточния мексикански щат Тамаулипас бе осъден в
Коментари Харесай

Ексгубернатор на мексикански щат бе осъден на 9 години затвор в САЩ

Бивш губернатор на североизточния мексикански щат Тамаулипас бе наказан в Съединени американски щати на 9 години затвор за корупция, заяви американското министерство на правораздаването, представено от Агенция Франс Прес, предаде  Българска телеграфна агенция

Томас Ярингтън Рувалкаба беше губернатор на Тамаулипас, граничещ с американския щат Тексас, от 1999 до 2005 година Той призна, че е приел подкупи на стойност 3,5 милиона $, с които си е купил недвижими парцели в Съединени американски щати и първокласни коли.

Бившият губернатор, който е на 66 години и който през 2005 година се беше кандидатирал за президент на Мексико, бе задържан в Италия през април 2017 година, а през 2018 година бе екстрадиран в Съединени американски щати.

Рувалкаба бе наказан от федерален арбитър в Тексас и ще бъде експулсиран след приключването на периода на наложеното му наказване.

" Дори и да сте губернатор на мексикански щат, няма да бездействаме, в случай че употребявате позицията си, с цел да се облагодетелствате непозволено и да нарушавате законите на Съединените щати ", съобщи американския прокурор Аламдар Хамдани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР