Бивш футболист, който е играл в английската Висша лига, беше

...
Бивш футболист, който е играл в английската Висша лига, беше
Коментари Харесай

Бивш футболист на Чарлтън влиза за дълго в затвора

Бивш футболист, който е играл в британската Висша лига, беше наказан на 7 години и половина затвор, защото е измамил фамилията си и приятелите си с 15 милиона паунда.

Ричард Ръфъс, който е играл за Чарлтън Атлетик в елита от 1998-а до 2004-а година, а също по този начин е бил и британски юношески национал, се е забъркал във финансови измами. С години той е твърдял, че е сполучлив търговец на валута и скъпи бумаги и е убеждавал жертвите си да влагат в това, което той назовава " скица с дребен риск " с обещания за рентабилност от 60% годишно. При това състояние в края на делото 47-годишният Ръфъс беше приет за отговорен от кралския съд в градчето Саутуарк за машинация, пране на пари и осъществяване на финансови действия за облага, само че без позволение за това.

Прокурорите откриха, че приетият за отговорен в измами футболист е употребявал част от набраните пари с цел да заплаща сякаш дивиденти на други хора, ангажирани в схемата, а останалите с цел да поддържа стандарт на живот на първокласен футболист.

Ръфъс е работил извънредно егоистично, без да мисли въобще за жертвите си, споделя Роджър Маканджуола от прокуратурата в Англия. Той се е възползвал от статута си на професионален състезател с висок имидж, на почитан член на църквата, с цел да употребява положителната воля на приятелите и фамилията си и да ги измами с милиони лири. Също по този начин той е измамил и хора, които видимо е трябвало да му бъдат сътрудници, убеждавайки ги да вкарват пари във фиктивни вложения на финансовия пазар.

Ръфъс през цялата си професионална кариера е играл единствено в Чарлтън, а две следващи травми през 2004-а година го принудиха да постави предварително завършек на кариерата си. В продължение на четири години Ръфъс беше съотборник с някогашния президент на Черноморец (Бс) и национал на България Радостин Кишишев, носил екипа на Чарлтън от 2000-ата до 2004-а година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР