Бивш директор на Федералната служба за сигурност (ФСС) смята, че

...
Бивш директор на Федералната служба за сигурност (ФСС) смята, че
Коментари Харесай

Руски медии за случая Новичок: Дело на побъркан учен или лъжица катран, сипана в Мондиала

Бивш шеф на Федералната работа за сигурност (ФСС) счита, че подлудял академик трови всички с "Новичок ", написа в заглавие съветското издание "Нюз ". Николай Ковальов съобщи, че в случаите с отравяния в британските градове Солсбъри и Еймсбъри може да е забъркан някогашен лаборант от английската военна лаборатория в Портън Даун.

Според някогашния началник на ФСС става все по-очевидно присъединяване на човек, разработвал веществото, известно като "Новичок " или А-234, прецизира електронният вестник "Економика сегодня ", като се базира на Интерфакс. Според Ковальов - през днешния ден народен представител от Държавната дума (долната камара на федералния парламент), този човек в този момент към този момент очевидно не работи в лабораторията, само че може би е решил да отмъщава за нещо и продължава нечовешките си опити върху хора. Ексшефът на ФСС позволява, че става дума за психологично болен. Той е уверен, че лабораторията в Портън Даун е в течение, по тази причина бързо е давала на потърпевшите подобаваща противоотрова, спасявала живота им. "Ковальов счита, че Лондон отлично знае каква заплаха грози британците, само че поставя старания да скрие това. Но към този момент не може да става и дума, че е забъркана Русия. Това прочее бе прието даже от английски служители на реда ", прибавя съветското издание.

След четиримесечно следствие по отношение на първото отравяне - в Солсбъри, английските управляващи няма какво да показват пред обществото, а специалистите на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) не са разкрили доказателства, че отровното вещество е създадено точно в Русия. А без такива доказателства дипломатическият скандал, провокирал ново напрежение, наподобява като банална провокация, разяснява "Труд ".

"Западният щемпел обаче не си прави труда да събира доказателства, а публични лица подмятат съчки в огъня ", твърди съветският вестник. "Главният доктор на Англия Сали Дейвис прикани хората да бъдат бдителни и да не допират подозрителни предмети, открити на улицата, най-много игли и спринцовки. А всички, минавали през отцепените зони към Солсбъри, бяха посъветвани да си изперат горните облекла и по-често да изтриват лицето и ръцете си с влажни кърпички. В тамошните супермаркети несъмнено се извиват към този момент опашки, както у нас по руско време се редяхме за прахуляк за пране ", написа с горчива подигравка "Труд ".

"Всичко това щеше да е смешно. Впрочем си е смешно при всяко състояние. Победите на британските национали на Мондиала разсъниха интерес към Русия, английският щемпел ненадейно взе да написа, че хората в Русия не са чак такива зверове, че се срещат и естествени, добродушни, гостоприемни хора. И че стадионите у нас са чудесни, из московските улици се разхождат радостни ентусиасти, а не хулигани или мечки. Че по какъв начин да се търпи всичко това?! ", написа съветският ежедневник. "Трудно е да се отърсиш от чувството, че абсурдът с "Новичок " е организиран особено, с цел да се изсипе лъжица катран посред футболното поле ", прибавя съветският ежедневник, перефразирайки по собствен метод поговорката "Сипвам лъжица катран в кацата с мед ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР