Бивш борец беше обесен в Иран, заловен по време на

...
Бивш борец беше обесен в Иран, заловен по време на
Коментари Харесай

Иран ще обеси 26-годишния футболист Амир Азадани заради протестите

Бивш герой беше обесен в Иран, хванат по време на присъединяване в митингите в памет на Махса Амини, а същата присъда чака и 26-годишен футболист.

За случая с 22-годишното момиче приказва целия свят от септември насам. Припомняме, че Амини беше убита от управляващите в Иран поради отхвърли ѝ да носи хиджаб.

Иранският режим заема твърда позиция във връзка с митингите в страната и се стреми да санкционира включващите се в тях, които се борят за правата и свободата на дамите.

Екзекутираният преди часове Маджид Реза Рахнавард е някогашен герой (23-годишен).

Той беше обществено обесен в свещения град Машад, откакто беше наказан на гибел за убийството на двама сътрудници по сигурността, заяви организация „ Мизан “.

„ Рахнавард беше наказан на гибел поради това, че намушка до гибел двама членове на силите за сигурност “, изясни „ Мизан ", добавяйки, че също по този начин се твърди, че е ранил още четирима души.

Екзекуцията на Маджид Реза Рахнавард идва четири дни след първото обесване на пандизчия, наказан за присъединяване в митингите, провокирани от гибелта на Махса Амини в средата на септември. По-рано и 23-годишният Мохсен Шекари беше екзекутиран. 



„ Мизан “ разкри, че следва да бъде обесен и Амир Насър-Азадани, който е футболист. Той е упрекнат в ефективно присъединяване в митингите в ислямската република.

Световният съюз на професионалните футболисти (ФИФПро) излезе със известие след новината и разгласи, че е шокирана и отвратена от информациите за идната екзекуция на Амир Насър-Азадани. 

„ Той се бори за правата на дамите и главните свободи в страната си. Ние сме солидарни с Амир и призоваваме за неотложно унищожаване на наказването му “, оповестиха от ФИФПро.

Кариерата на Амир Насър-Азадани минава напълно в родината му. Защитникът играе първо в Рах Анан, а по-късно и в Семеен кодекс Трактор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР