Биткойнът се обезцени с около 10% в четвъртък, след като

...
Биткойнът се обезцени с около 10% в четвъртък, след като
Коментари Харесай

Биткойнът се обезцени с 10% заради мерки на Сеул срещу криптовалутите

Биткойнът се обезцени с към 10% в четвъртък, откакто управляващите в Южна Корея предложиха ново законодателство, което да забрани потреблението на анонимни сметки за криптовалути, както и затварянето на националните електронни тържища за търговия на виртуалните пари.

Новите законодателни оферти ще включват възбрана от януари 2018 година при потреблението на анонимни сметки за цифровите валути и ще попречат на банките да дават услуги за сетълмент на неидентифицирани покупко-продажби с критповалути на тържищата за търговия на биткойни, разгласи държавното управление на Сеул, представено от " Уолстрийт Джърнъл " и БНР.

Кабинетът също по този начин предизвести, че цифровите валути могат да бъдат уязвими и да причинят вреди вследствие на капиталови измами или хакерски офанзиви на електронните тържища за търговия.

Миналата седмица основаната в Сеул борса " Юбит " (Youbit) приключи своята търговия и подаде заявление за отбрана от банкрут, откакто единствено в границите на осем месеца беше подложена на хакерски офанзиви при които загуби забележителна част от запасите си в криптовалути.

На сегашните решения на южнокорейските управляващи се гледа като на спомагателна стъпка в опитите да се лимитират необятно публикуваните спекулации на пазарите за криптовалути.

Новината предизвика стабилен спад с близо 10% на цената на биткойн на спот пазара към 13 830 $, съгласно данни на " КойнДекс " (CoinDesk). Само 11 дни по-рано главната криптовалута нарастна покрай значимата психическа преграда от 20 000 щатски $, след което обаче последва трагичен ценови спад с над 25% преди коледните празници към равнищата към 12 000 $. За фрапантното повишаване на биткойна през актуалната година от равнище 1000 $ към 20 000 $ обаче способства в най-голяма степен възходящият интерес от страна най-много на азиатски играчи.

Решението на управляващите в Южна Корея за съществено стягане на разпоредбите за търговия с криптовалути се отразява отрицателно и на цената на биткойн фючърсите на двете тържища в Чикаго CME и Cboe.

Януарските фючърси на най-известната цифрова валута се намаляват на CME със 7% към 13 650 $, до момента в който аналогичните фючърси, търгувани на Cboe - с 8.06% до 13 740 $.

На този декор венецуелският президент Николас Мадуро разгласи, че страната ще употребява запасите от едно от петролните си полета за поръчителство на личната си криптовалута – петро, съобщи АП.

Мадуро разгласи проектите си за основаване на лична криптовалута при започване на декември като метод за справяне с " финансовата обсада " от администрацията на американския президент Доналд Тръмп.

Сега той разкри пред локална телевизия, че се възнамерява да бъдат наети млади експерти, които да се занимават с " добиването " на новата криптовалута. В бъдеще за обезпечението й ще се употребяват и залежите от златната мина Арко Минеро, както и залежите от диаманти, които има страната, добави ТАСС.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР