Биткойнът може да повиши цената си и да скочи до

...
Биткойнът може да повиши цената си и да скочи до
Коментари Харесай

Шефът на Nexo: Биткойнът ще достигне 100 хил. долара тази година

Биткойнът може да увеличи цената си и да скочи до 100 хиляди $ доникъде на годината. Това предвижда в изявление за CNBC съоснователят и ръководещ сътрудник на компанията за финансови услуги Nexo, Антони Тренчев.

Най-скъпата криптовалута в света се разменя против 46 491 $ или малко над 80 хиляди $ за монета към 15:00 ч. през днешния ден. Биткойнът е измежду спечелилите след старта на пандемията, като цената му се увеличи с над 60% през 2021 година, макар че беше надалеч от рекордния си връх от към 69 хиляди $, доближат по-рано предходната година. За съпоставяне S&P 500 се увеличи с близо 27% за същия интервал, до момента в който Dow и Nasdaq набъбнаха надлежно с 18,7% и 21,4% за годината.

Не всички са положителни колкото Тренчев. Експерти предизвестяват, че биткойнът може да бележи внезапен спад през идващите месеци. Керъл Александър, професор по финанси в университета в Съсекс, счита, че криптовалутата ще падне до 10 хиляди $ през 2022-ра, което на процедура ще унищожи облагите ѝ през миналата година и половина.

Продължителният регулаторен надзор върху бранша и дивите съмнения на цените също може да натежат. Според Тренчев има „ две елементарни аргументи “ за огромни облаги за биткойна.

Едната е, че „ институциите построяват свои хазни “ и ги пълнят с криптовалута, а другата – че „ евтините пари “ са тук, с цел да останат, и това ще е берекет за цифровите монети.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР