Биткойн продължи да поевтинява и в събота и най-популярната криптовалута

...
Биткойн продължи да поевтинява и в събота и най-популярната криптовалута
Коментари Харесай

Биткойн потъна под 20 000 долара

Биткойн продължи да поевтинява и в събота и най-популярната криптовалута към този момент се търгува под 20 000 $ за брой. Като причина за рухването на цената се акцентира последният отчет за работните места в Съединени американски щати, който сподели, че равнището на безработица се е повишило леко, само че не задоволително, с цел да промени наклонността на към момента горещия пазар на труда.

Биткойнът се намали с 1.1% в петък към часа на статистическия отчет и с още 1.5% към 11.30 ч. българско време в събота до 19 800 $. Най-голямата криптовалута по пазарна е изгубила близо 60% от цената си от началото на годината.

Етер, втората по величина криптовалута по пазарна капитализация, се търгува под 1600 $ за брой, което е с 2.7% надолу на 24-часова база. Първоначално етерът се увеличи с към 2% след публикуването на данните за заетостта. Криптовалутата е повишен с към 3% през последните седем дни, само че се е обезценила с 58% през годината до момента.

Данните на Министерството на труда демонстрираха, че растежът на работните места се е забавил през август с 315 000 добавени работни места спрямо 526 000 работни места, добавени през юли. Все отново общият брой за август надмина прогнозите на анализаторите, които чакаха прибавяне на 300 000 работни места. Равнището на безработица се увеличи до 3.7% по отношение на предстоящите 3.5%, макар че присъединяване на работната мощ се увеличи до 62.4% от 62.1% през юли.

Въздействието върху оценките на цифровите активи се върти и към позицията на Федералния запас по отношение на инфлацията и по какъв начин тя се въздейства от икономическите данни.

Традиционните финансови пазари се намалиха – Dow Jones Industrial Average и S&P 500 паднаха надлежно с 1.1% и 1% в петък. Технологичният показател Nasdaq Composite се намали с 1.3%

Цените на суровия нефт завършиха тридневния спад, покачвайки се с 0.38%, до момента в който природният газ се намали с 4.2%. Фючърсите на медта паднаха с 0.13%, а цената на златото, считано за безвреден актив, се увеличи с 0.68%.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР