Биткойн преживя внезапен и значителен ценови скок на търговската двойка

...
Биткойн преживя внезапен и значителен ценови скок на търговската двойка
Коментари Харесай

Биткойн скочи до $138,000 на Binance.US и шокира крипто общността

Биткойн претърпя неочакван и забележителен ценови скок на комерсиалната двойка BTC/USDT, достигайки връх от $138,000 по-рано през днешния ден на Binance.US, известна крипто борса.

След скока обаче цената бързо се намали до към $28,000. Това събитие беше маркирано от “ “, който показа екранна фотография, уловила моментния скок.

Според Wu Blockchain цената на BTC на Binance US за малко се е повишила до 138,070 USDT , преди да се върне на естественото си равнище. Това събитие съответства с това, че Binance US беше изправена пред правни дейности от страна на SEC, което докара до понижаване на размера на пазарната дълбочина със 78.8% заради напускането на маркет мейкърите.

Дълбочината на пазара се отнася до ликвидността на финансовия пазар, а анализът, осъществен от Kaiko, разкрива, че Binance.US е очевидец на спад в дълбочината на пазара от май насам. Това демонстрира, че както маркет мейкърите, по този начин и трейдърите са напуснали борсата.

Освен това в отчета на Kaiko, оповестен във вторник, се акцентира намаляването на пазарния дял на Binance.US от 8% на 1.5% измежду тържищата, налични за клиентите в Съединени американски щати.

По сходен метод Coinbase, водещата американска крипто борса, означи понижение на пазарния си дял от 56% на 50.5%. Към момента на писане на публикацията цената на BTC възлиза на $29,900, което отразява 3.3% нарастване в границите на последните 24 часа.

Обемът на търговията на Binance.US поредно понижава от 6 юни насам, откакто SEC упрекна Binance и нейния основен изпълнителен шеф Чанпен “CZ ” Джао. На 6 юни борсата регистрира размер на търговията от близо $250 милиона, който от този момент е понижен с почти 94% до малко над $13 милиона.

Това съставлява най-ниският размер на търговия от съвсем една година насам. Въпреки това Binance и Комисията по скъпите бумаги и тържищата реализираха съглашение, утвърдено от областен арбитър в Съединени американски щати, с цел да предотвратят цялостното заледяване на платформата и да защитят активите на клиентите.

Към момента на писане на публикацията нито Binance US, нито основният изпълнителен шеф на Binance Чанпен Джао са коментирали аномалията в цената на Биткойн . Поради това може единствено да се спекулира какво се е случило. Най-вероятното пояснение е вътрешен срив в данните.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР