Биткойн падна при продължителна разпродажба на криптовалути до най-ниското си

...
Биткойн падна при продължителна разпродажба на криптовалути до най-ниското си
Коментари Харесай

Защо биткойнът се срина? Най-известната криптовалута удари шестмесечно дъно

Биткойн падна при продължителна ликвидация на криптовалути до най-ниското си равнище от шест месеца до $38 000, а етерът сре срина под $3000. Криптосривът идва на фона на все по-широко терзание към високия риск на пазарите.

Най-големият токен потъна с цели 8,7% в петък, отбелязвайки тридневен спад. Други криптовалути също бяха на алено, защото вложителите разтовариха рискови залози в една нестабилна седмица за световните пазари. Етерът падна под $3000, губейки цели 11%, до момента в който Solana, Cardano и Binance Coin също претърпяха фрапантни спадове.

Биткойнът претърпя сложен старт на годината и цените паднаха с към 40% от пика при започване на ноември. Дигиталните активи пострадаха изключително през последните дни заради сериозна ликвидация, възходящи регулаторни закани и опасения по отношение на стягането на паричната политика на Съединени американски щати, а от през вчерашния ден и Русия.

Регулаторите в Обединеното кралство, Испания и Сингапур тази седмица предложиха стягане на разпоредбите за поощряване на крипто активи за неопитни вложители, до момента в който съветската централна банка в четвъртък предложи цялостна възбрана на криптовалутите.

Индексът на относителната мощ на биткойн на равнище, което предвещава равнища в разпродажбите

„ Слуховете за съветските забрани за рандеман, резултатите от намаляването на добива на криптовалутата и настоящите регулаторни проблеми в някои юрисдикции сега имат по-голяма тежест в решенията за търговия и вложения, в сравнение с главните дълготрайни фундаменти “, сподели Джейсън Дийн, анализатор във компания за проучване на цифрови активи.

„ В същото време засиленото потребление и приемане на биткойн в стопански системи с висока инфлация основава объркваща пазарна картина, водеща до липса на решителна посока и инерция, по този начин или другояче “, добави той.

Дийн предвижда „ нестабилна търговия без посока “ в кратковременен проект с спомагателни недостатъци и спадове, която евентуално занапред следва.

Технически модел, основан на знак за подтик, прочут като седмичен показател на относителна мощ, загатна за опцията сривът на биткойн да се дължи на тъй наречените " отдушник ". Индикаторът в петък падна в район, който в предишното съпътстваше равнищата на разпродажбите на биткойн.

Нарастващата софтуерна корелация на биткойн изпраща притежателите на нестабилно пътешестване.

„ Биткойн и по-широкият крипто пазар остават обект на капризите на макропроменливите “, пишат в записка стратезите на Fundstrat Digital Asset Research Шон Фарел и Уил МакЕвой.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР