Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото

...
Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото
Коментари Харесай

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн означи забележителен растеж през тази година, като от началото на годината до момента е повишен с над 150%. Въпреки това той остава с към 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 година

Няколко акции, свързани с криптовалутата, означиха още по-големи скокове, като някои от тях означиха от началото на годината двойно по-високи облаги от тези на Биткойн.

По данни на FactSet акциите на крипто борсата Coinbase са нарастнали с 289% през тази година. В същото време акциите на MicroStrategy са поскъпнали с 305% през този интервал.

Компании като крипто Riot Platforms станаха очевидци на нарастване на акциите си с 340% през 2023 година Marathon Digital Holdings означи 362% нарастване, а Ebang International Holdings напредна с повече от 180%.

Мат Хоган, основен капиталов шеф в Bitwise Asset Management, акцентира , че доста крипто компании, изключително майнинг сдруженията, естествено създават рентабилност, обвързана с цената на Биткойн , заради разширение на маржа и финансови действия.

Освен това той уточни, че доста вложители в крипто акции са експерти, които избират да не имат непосредствено цифрови активи. Те нямат мощна религия в цифровите активи и са склонни да се движат въз основа на пазарните съмнения.

Хоган загатна, че на фона на срутва на FTX и забележителния спад в цената на Биткойн в края на 2022 година тези консуматори евентуално са напуснали пазара. Това е довело до понижаване на цената на крипто акциите спрямо главните им индикатори.

Той допусна, че неотдавнашното предимство на крипто акциите е резултат от повторното нахлуване на тези вложители на пазара, когато Биткойн започва рали, което изравнява стойностите на акциите с пазарната действителност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР