Биткойн достигна 18-месечен връх, според мнозина поради очакваното одобрение за

...
Биткойн достигна 18-месечен връх, според мнозина поради очакваното одобрение за
Коментари Харесай

Биткойн премина границата от $36,000, достигайки 18 месечен връх

Биткойн доближи 18-месечен връх, съгласно мнозина заради предстоящото утвърждение за спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF).

Биткойн означи растеж от малко над 4% за последните 24 часа, достигайки цена от $36,800 все още на писане на публикацията, отбелязвайки най-високата си точка от май 2022 година насам.

Едновременно с това по-малките криптовалути като Етериум ( ETH ) и Solana ( SOL ) означиха растеж от надлежно до 2.3% и 2%.

Едни от най-големите печалишви за момента са OKB и Polygon ( MATIC ) със надлежно 10% и 9% растеж за последните 24 часа.

Анализаторите на Bloomberg Intelligence Джеймс Сейфърт и Ерик Балчунас подчертаха късия прозорец от най-малко осем дни в четвъртък, през който Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати евентуално може да издаде заповеди за утвърждение.

Малко по-рано Балчунас допусна , че в случай че Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати утвърди спот Биткойн ETF, това би могло да отключи почти $30 трилион капитал за пазара на Биткойн.

Оптимизмът, обвързван с евентуалното регулаторно утвърждение, след повече от десетилетие на разискване, увеличи цената на криптовалутата с повече от 120% през тази година.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР