Биткойн (BTC) отбеляза значителен спад през уикенда на фона на

...
Биткойн (BTC) отбеляза значителен спад през уикенда на фона на
Коментари Харесай

Разкрива ли последния срив на Биткойн уязвимостта на криптовалутата в периоди на конфликти?

Биткойн (BTC) означи забележителен спад през уикенда на фона на повишеното геополитическо напрежение сред Израел и Иран.

Съобщенията за това, че Иран е почнал огромна въздушна офанзива против Израел, частично подкрепиха до внезапен спад на цената от почти $70,000 до $62,000 – спад с над 10%.

Макар че рецесията наподобява е отшумяла, най-малко краткотрайно, това тревожно събитие съставлява ново предизвикателство за преобладаващия разказ в крипто общността – че Биткойн процъфтява като средство за предпазване на стойност по време на световни разтърсвания. Внезапният спад на цената през уикенда сподели, че вложителите са по-склонни да продават Биткойн, в сравнение с да го получават. За разлика от тях, при златото, което постоянно се преглежда като истинското и дефинитивно средство за предпазване на стойност, се наблюдаваше нарастване на цената по време на пика на рецесията.

Резкият спад в цената на Биткойн значително беше провокиран от вълна от ликвидации, защото търговците, доста от които бяха с огромен ливъридж, се опитваха да покрият позициите си след първичния спад, провокиран от новината за спора. Въпреки че краткосрочните търговци способстваха за разпродажбата, към момента има многочислени дълготрайни притежатели на BTC, които евентуално са останали непоколебими в позициите си.

Въпреки това в изискванията на неотдавнашната геополитическа рецесия по-голямата част от пазарните участници избраха да продадат Биткойн, вместо да го купят. Флагманската криптовалута се възприема като рисков актив, от който би трябвало да се бяга, като вложителите се насочиха към обичайните сигурни убежища като злато, облигации и щатски $. Въпреки продължаващия спор дали Биткойн може да служи като надеждно икономическо леговище, събитията от уикенда подчертаха сегашния му статут на рисков актив.

Въпреки това този сюжет акцентира капацитета на криптопазарите да действат като система за ранно предизвестие. За разлика от обичайните пазари, крипто тържищата работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и доста лица от крипто общността наблюдават от близко геополитическите събития.

Тези фактори дават опция на цените на криптовалутите да реагират бързо на значими новинарски събития, като евентуално служат като водещ знак за по-широки пазарни придвижвания. Вероятно търговците към този момент изследват опциите за създаване на логаритми, които да се възползват от това събитие.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР