Биткойн (BTC) отбеляза значителен скок, като на 5 март надхвърли

...
Биткойн (BTC) отбеляза значителен скок, като на 5 март надхвърли
Коментари Харесай

Биткойн и златото достигнаха нови исторически рекорди в един и същи ден

Биткойн (BTC) означи забележителен скок, като на 5 март надвиши $69,200, отбелязвайки нов стадий в историята на цената си.

Това достижение в областта на Биткойн съответства със значими събития на обичайните финансови пазари, а точно със златото, което в същия ден доближи невиждан връх.

Освен това спот цената на златото се повиши до рекордните $2,130 към 15:30 ч. българско време на 5 март, надминавайки предходния си връх от към $2,000, регистриран при започване на декември.

В рамките на по-малко от два часа Биткойн също влезе в историята, като към 17:00 ч. българско време доближи исторически връх от $69,230 на Coinbase. Този нов връх за Биткойн се случи повече от две години след предходния му скок до $69,000 на 9 ноември 2021 година

Това синхронизирано постигане на нови исторически върхове както за Биткойн, по този начин и за златото, съставлява незабравим стадий, като сходни случаи са невиждани от основаването на Биткойн през 2009 година, както демонстрират ценовите графики.

Мнозина в общността поясниха тези събития като следващ удар по фиатните валути, разглеждайки както златото, по този начин и Биткойн като евентуални отбрани против обезценяването на фиатните валути и инфлацията. Някои анализатори изясняват ралито при златото и Биткойн с упованието за бъдещи по-ниски лихвени проценти, ориентирани към ръководство на натоварването с държавен дълг.

Според Матю Уелър, началник на световните изследвания на StoneX, актуалният декор на релативно високи лихвени проценти, надхвърлящи 4.5% в развитите страни , основава предпоставки за тези едновременни върхове. Уелър посочи разнообразни фактори, като покачвания вкус за риск, трайната инфлация, възходящите равнища на дълга и геополитическото напрежение, които подтикват трейдърите към различни активи, отдалечени от обичайните фиатни валути.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР