Битката за града е свързана с големи загуби Наемниците войници

...
Битката за града е свързана с големи загуби Наемниците войници
Коментари Харесай

Вагнер вече са в центъра на Бахмуд, Русия праща боеприпаси

Битката за града е обвързвана с огромни загуби

Наемниците бойци от ЧВК " Вагнер “ към този момент са в центъра на Бахмут. Изображения от геолокация демонстрират, че групата е издигнала знамето си единствено на 400 метра от постройката на градската администрация, оповестява немският вестник Die Zeit.

Битката за града обаче е обвързвана с огромни загуби за съветските войски, настояват от Института за проучване на войната. По думите на генерала от Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски на съветските войски в Бахмут от ден на ден не доближава жива мощ, с цел да щурмуват украинските позиции, предава dnes.bg.

Основателят на " Вагнер “ Евгений Пригожин към този момент изиска повече поддръжка от постоянните съветски войски, напомня изданието, представено от " Фокус ".

По-рано бе обявено, че министърът на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу е провел заседание в щаба на Обединената формация на войските по въпросите за снабдяването с муниции. В рамките му Шойгу разгласи неведнъж увеличение на производството на високоточно управляеми муниции за поддръжка на съветската формация войски в Украйна.

Кадри, оповестени през днешния ден от съветското ведомство в Телеграм, демонстрираха по какъв начин Шойгу ръководи съвещание с присъединяване на висши военни, измежду които началникът на генералния щаб на съветската войска военачалник Валерий Герасимов.

Според фрагментите Шойгу споделя на срещата, че Русия ще предприеме стъпки за увеличение на доставките на муниции за своите войски на фронта. По думите му " размерът на доставките на най-търсените муниции е избран. Предприемат се нужните ограничения за тяхното увеличение. "

През последните месеци Шойгу беше подложен на остри рецензии от твърдолинейни поддръжници на съветската акция в Украйна, измежду които шефът на наемническата компания " Вагнер " Евгений Пригожин, които го упрекнаха, че не е обезпечил задоволително муниции за войските на фронта, отбелязва Ройтерс.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР