Битката в Лигата на нациите навлиза в решителна фаза, а

...
Битката в Лигата на нациите навлиза в решителна фаза, а
Коментари Харесай

Победата е задължителна!

Битката в Лигата на нациите навлиза в решителна фаза, а България има напълно действителни шансове да се пребори за първото място в групата, в която спорим с Норвегия, Кипър и Словения. Целта пред отбора на Петър Хубчев е промоция за по-горната Лига " В " и в това време обезпечаване на още една опция за " трикольорите " за класиране на Евро 2020. За да се стигне до такава развръзка, националите би трябвало да завоюват гостуването на Кипър през днешния ден. Преди месец към този момент победихме тима от Острова на Афродита с 2:1 на " Васил Левски ", само че трите точки не пристигнаха по никакъв начин елементарно. След като първи получиха гол, " лъвовете " изиграха доста мощно второ полувреме и направиха поврат, който ги остави на върха в групата. Няколко дни по-късно обаче българите изгубиха в Осло и сега имат идентичен актив с Норвегия. Скандинавците гостуват довечера на Словения и би било в наша изгода да не победят.

Както и в предходните дуели, в нашия лагер още веднъж не липсват кадрови проблеми. Заради травми от състава отпаднаха вратарят Пламен Илиев и крилото Кирил Десподов. Илиев е съществена заслуга и за трите победи на отбора, а Десподов вкара значимия изравнителен гол против Кипър в София. На вратата на България ще застане ветеранът Георги Петков, който би трябвало да внесе успокоение с големия си опит. Страхил Попов, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски и Петър Занев ще оформят отбраната, а пред тях ще работят Георги Костадинов и Симеон Славчев. Тодор Неделев ще играе по лявото крило, отдясно ще е Николай Димитров, който прави възторг с изявите си в Русия през последните седмици, а Ивелин Попов ще работи зад Спас Делев. Бързакът от село Ключ се завръща в отбора след 8-месечно неявяване и ще поведе офанзивата.

Кипърците са подъл противник, въпреки че в исторически проект постоянно сме успявали да с оправим с тях. Трудно е да се допусна дали домакините ще се хвърлят за наложителна победа, която да им остави теоретични шансове за първото място, или ще се опитат да останат последни и в идващото издание на шампионата да са в Лига D, където ще имат доста по-слаба конкуренция.

Най-опасният футболист на домакините несъмнено е острието на ФК Копенхаген Пиерос Сотириу. Селекционерът Ран Бен Шимон евентуално ще заложи на системата 4-3-3, като най-малко първоначално домакините ще са оптимално нападателни и ще се опитат да пресират българите в тяхната половина.
Вероятни сформира:

КИПЪР (4-3-3): Панаги; Артиматас, Меркис, Лаифис, Йоану; Русиас, Шийл, Макрис; Авраам, Сотириу, Маргаса
Селекционер: Р. Бен Шимон
БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): Г. Петков; С. Попов, Бодуров, Чорбаджийски, Занев; Г. Костадинов, Славчев; Н. Димитров, И. Попов, Неделев; С. Делев
Селекционер: П. Хубчев

СЪДИЯ: М. Ал Хаким (Швеция)
СТАДИОН: ГСП, Никозия
НАЧАЛО: 21:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Класиране в групата:
1. Норвегия 9 т.
2. България 9 т.
3. Кипър 4 т.
4. Словения 1 т.

Следващи мачове:
България - Словения
Кипър - Норвегия Лига на нациите 5 кръг, петък 16 ноември  Кипър 21:45предстои  България
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР