Битката на жената срещу излишното окосмяване датира от най-древни времена.

...
Битката на жената срещу излишното окосмяване датира от най-древни времена.
Коментари Харесай

Странната история: Как са се обезкосмявали жените през вековете?

Битката на дамата против непотребното окосмяване датира от най-древни времена. Във времената, в които не са разчитали на актуалните самобръсначки и най-модерните способи като лазерна епилация, дамите са били принудени да прибягват до някои средства, които биха убягнали и на най-смелото въображение. 

Отношението към женското окосмяване е варирало съгласно времената и другите общества. Имало е епохи и култури, в които се е считало за привлекателно, както и такива, в които е било считано за неприемливо. Но постоянно е имало дами, които са желали да се отърват от него.
 Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER Edna предлага Блясък, който остава - новото ни обичано червило ROUGE DIOR LACQUER
Можете ли да си визиите, че даже и пещерните дами са имали своите си способи за обезкосмяване?  При тях нещата не се случвали от естетични подбуди, а с цел да се предпазят от досадни и нездравословни инсекти и акари, които другояче можело да... си създадат гнезда и да снесат яйца в окосмението им. Как мислите се случвал този праисторически обред? Не единствено пещерните дами, само че и мъжете изстъгвали космите с заострен камък или мида. 

А ето по какъв начин са се справяли и идващите общества и цивилизации в борбата с непотребното окосмяване:
 Странната история: Как са се обезкосмявали дамите през вековете?  Странната история: Как са се обезкосмявали дамите през вековете?  Странната история: Как са се обезкосмявали дамите през вековете?  Странната история: Как са се обезкосмявали дамите през вековете?
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР