Битката ГЕРБ-СДС – ПП-ДБ ще бъде основната битка, която ще

...
Битката ГЕРБ-СДС – ПП-ДБ ще бъде основната битка, която ще
Коментари Харесай

Евелина Славкова: За ПП и ДБ ще бъде трудно да удържат задълго образа на силна коалиция

" Битката ГЕРБ-СДС – ПП-ДБ ще бъде главната борба, която ще следим в тази акция. Вече в много дълъг интервал сме в перманентна политическа акция. Това е формалната част преди изборите. Тази акция стана към този момент доста дълга и досадна на българския гласоподавател ", сподели в изявление за БНР Евелина Славкова от Изследователски център " Тренд ".

Славкова не чака " безпределно изненадваща акция, която да ни изненада прелестно, или безпределно да ни разочарова ".

" Опцията още веднъж да няма държавно управление и след изборите на 2 април не би трябвало да бъде изключвана, такова чувство се основава ", означи социологът.

" Защо вероятността да няма държавно управление не би трябвало да бъде изключвана, да не кажа все по-осезаема? ГЕРБ имат интерес да създадат държавно управление с ПП-ДБ, тъй като това ще ги прелегитимира, ще ги върне, а Политическа партия нямат подобен интерес. Същото важи за Демократична България. Самата коалиция ПП-ДБ е също доста комплицирана структура, както беше комплицирана структура държавното управление, в което участваха. От листите им липсват " основни лица ", което значи, че и двете страни са създали взаимни отстъпки. Това ще бъде доста сложна за поддържане в дълъг интервал от време, без ярки несъгласия, коалиция. Ще бъде мъчно за тях да удържат облика на мощна коалиция ", предвижда тя.

Славкова е скептична дали ГЕРБ желае да влезе в диалог за нова тройна коалиция, така наречен коалиция хартиена бюлетина, която съгласно нея " би разбунила елементи от някакви електорати, които биха могли даже да излязат на улицата ".

Преди локалните избори " те не биха изиграли толкоз внезапно и неразумно шанса си, влизайки в подобен вид коалиция, в случай, че следва тежка борба ", посочи тя.

Относно представянето на " Възраждане " Евелина Славкова разяснява:

" Дали може да порастват повече? Те могат да пораснат още, най-вероятно, имат капацитет, нямат някакъв избран таван, с тази акция за събиране на подписи за образуване на референдум за еврото. Въпросът е, че тези хора, които гласоподават за " Възраждане " – техните хрумвания, техните послания, ще стартират да си дават сметка за едно – когато не си част от ръководството и не би водил в никакъв случай диалог с политическите партии, с цел да си част от ръководството, по какъв начин тъкмо ще ги реализираш? Виждат във " Възраждане " безконечния опозиционер, който доста приказва, само че нищо няма да направи, тъй като няма да се съгласи да употребява инструментите, с цел да направи някакви неща. Това е по-специфичен електорат, по-протестен, по-революционно надъхан. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР