Битка с рибарски корабчета се разигра в Ламанша. Едни срещу

...
Битка с рибарски корабчета се разигра в Ламанша. Едни срещу
Коментари Харесай

СТРАШЕН ЕКШЪН В ЛАМАНША: Британски и френски рибари се биха за улов на миди

Битка с риболовен корабчета се разигра в Ламанша. Едни против други предходната нощ се озоваха френски и английски риболовци, а разногласието беше поради улов на миди.Напрежението ескалира от замяна на обиди и замеряне с камъни до конфликти сред корабчета на 22 км от крайбрежията на Нормандия. От френска страна участваха към 40 плавателни съда, а от английска - 5 по-големи кораба.

Французите са ядосани от обстоятелството, че за тях е в действие възбрана за улов от 15 май до 1 октомври, наложена от личните им управляващи, до момента в който за британците няма такова ограничаване. И те идват с корабите си покрай френския бряг. Ние, французите имаме квоти, имаме позволени часове за улов. Британците нямат нищо - нямат квоти, имат седем дни в седмицата за улов. Идват, тралират, пълнят мрежите и се връщат вкъщи.
Британският министър на околната среда обаче изрично отбрани своите сънародници и разгласи, че имат всички права да са в региона. Майкъл Гоув, министър на околната среда на Англия: Настояваме французите, чиято е отговорността - да подсигуряват, че повече сходни подиуми няма да има. Искаме французите да подсигуряват, че в тези води - това са техни териториални води - полицията патрулира, тъй че законния улов може да продължи.
Френските управляващи изпращат спомагателни полицейски лодки, с цел да предотвратят нови стълкновения. Спорът сред френските и английските риболовци е отпреди 15 години, само че до момента краткотрайни съглашения са успокоявали пристрастеностите. Тази година обаче сходно съглашение не е имало. Сега французите споделят - спечелихме борбата нощес, само че не и войната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР