Битият контрольор Георги Богданов Контрольоритеот градския транспорт в София искат

...
Битият контрольор Георги Богданов Контрольоритеот градския транспорт в София искат
Коментари Харесай

Контрольори от градския транспорт в София искат полицаи по спирките


Битият инспектор Георги Богданов

Контрольоритеот градския превоз в София желаят засилено полицейско наличие по спирките, откакто неотдавна техен сътрудник беше пребит по време на работа. Това заяви Борислав Симов, основен контрольор в Центъра за градска подвижност (ЦГМ) пред Нова телевизия.

Последният случай станав четвъртък малко след 8 часа, когато екип проверяващи открил, че три девойките се возят без билети в рейс 213. Свалили ги на спирката на Военната академия, само че те почнали да наскърбяват тримата контрольори.

Служителите на ЦГМ тръгнали към друга спирка, само че трите нередовни пътнички се върнали и нападнали контрольора Георги Богданов. Те му хвърлили върху главата блуза и до момента в който той се ориентира, го свалили на земята и почнали да го бият, описа една от колежките на пребития мъж пред бТВ.

" Момичетата се биха по-жестоко от момчета. Итрите налитаха, само че една от тях удряше с бокс, риташе, удряше, по земята имаше кръв ", твърди контрольорката, която не е потърпевша.

Според свидетелките измежду побойничките ималодевойка с бръсната глава и „ избран опит в бойните изкуства”.

Георги Богданов е освидетелстван от правосъден доктор. Има лицева контузия под дясното око, породена от железен предмет, евентуално бокс.

Докато дойде полициятана местопроизшествието, девойки избягали. В момента те се търсят.

„ Чух се с Георги Богданов. Нощта е предходна неприятно за него - с огромни болки в главата, окото напълно му се е затворила след удара. Потърсил е лекарска помощ”, сподели Борислав Симов, основен контрольор в Центъра за градска мобилностпред Нова телевизия.

Според него контрольорите не са провокирали с нищо това държание. „ Като цяло обществото е много нападателно – не бият единствено контрольори, а и лекари, учители, служители на реда. Това е показателно, че обществото ни е доста болно. Хората не обичат да дупчат билети, само че откакто употребяват тази услуга, би трябвало да заплащат за нея. След като нямат документ, за какво употребяват услугата?”, попита Симов.

Той съобщи, че ще упорстват за засилени полицейски екипи по спирките ипо-тежки санкции за нападателите. Според него наредбата би трябвало да бъде изменена и контрольорите да се усещат по-сигурни.

През последните две години 46 контрольори са пребити от пасажери без билетв София. Само за тази година случаите са 22. Заловените и наказани хулигани са трима, сподели Симов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР