Bitcoin губи своята привлекателност за едни от най-ранните и верни

...
Bitcoin губи своята привлекателност за едни от най-ранните и верни
Коментари Харесай

Престъпниците зарязват bitcoin

Bitcoin губи своята прелест за едни от най-ранните и правилни последователи – нарушителите – давайки път на нова криптовалута, написа Bloomberg.

Дигитални монети като Monero, които още при основаването си са направени сложни за следене, повишиха цената си много по-бързо през последните два месеца. Една от аргументите по тази причина е, че управляващите по света започнаха да употребяват програмни принадлежности, с които да наблюдават хората, които употребяват bitcoin, настояват аналитични компании като Chainalysis.

Преди три месеца Европол, правоприлагащата организация на Европейския съюз, написа в собствен отчет, че " други криптовалути като monero, ethereum и Zcash получават известност в цифровия ъндърграунд ". Зачестяват случаите, в които при заключване на файловете на компютъра посредством рансъмуеър, хакерите упорстват за откуп в някоя от тези криптовалути.

На 18 декември хакери са атакували до 190 000 интернет страници, основани посредством WordPress, с цел да инжектират злотворен код, с който да употребяват непознатите машини за " копаене " на monero.

През последните два месеца на 2017 година monero учетвори цената си до 349 $ за монета – надалеч по-бързо от bitcoin. Само от началото на 2018 година тя подскочи още един път до 389 $.

Престъпниците изоставят bitcoin, тъй като технологията на криптовалутата работи против тях - всички транзакции се записват, в това число и с дата и час. Monero, основана през 2014 година, работи по друг метод. Тя криптира адресите на получателите на криптовалута и основава подправени адреси, с цел да скрие същинският спедитор на парите. Прикрита е и цената на транзакцията.

 Пхенян употребява хакери, с цел да копае криптовалути на фирмени сървъри
Пхенян употребява хакери, с цел да копае криптовалути на фирмени сървъри

Последният оголен случай е в Южна Корея
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР