Бирманската котка е послушен, тих спътник, който обича хората и

...
Бирманската котка е послушен, тих спътник, който обича хората и
Коментари Харесай

Важни грижи при отглеждане на бирманска котка

Бирманската котка е дисциплиниран, спокоен сателит, който обича хората и ще ги следва от стая в стая. Очаквайте бирманската котка да желае да взе участие в това, което вършиме, и бъдете признателни, че не е толкоз капризна като сиамските котки.

Покорен не значи малоумен. Бирманската котка е интелигентна котка и, несъмнено, любопитна. Тя обича да изследва заобикалящата среда.

Добре е постоянно да следите къде се намира. Грижите за бирманската котка са същинско наслаждение.

Бирманската котка поддържа връзка с мек глас, основно, с цел да ви подсети, че може би е време за вечеря или може би за прелестно гушкане на дивана. Тя се радва да я държат и ще се отпусне в ръцете ви като малко бебе.

Въпреки дължината на козината на бирманската котка, тя има копринена текстура, която не се поддържа прекомерно елементарно.

Решете я седмично, с цел да премахнете мъртвата четина и да разпределите кожни масла. Когато отглеждате бирманска котка, помнете, че те смъкват зимното си палто напролет, тъй че може да желаете да я четката по-често през този интервал. Топлата баня също може да помогне за унищожаване на ненужната четина. За да се изкъпе котката, намокрете козината със бликам вода. Избягвайте потапяне във вана.

 Отглеждане на бирманска котка

Мийте зъбите на котката, с цел да предотвратите котешка пародонтоза. Ежедневната хигиена на зъбите е най-хубава, само че и седмичното четкане е по-добро от нищо. Подкъсявайте деликатно ноктите на котката на всеки няколко седмици. Избършете ъгълчетата на очите на котката с мекичка, леко мокра кърпичка, с цел да отстраните засъхналите тайни.

Използвайте настрана място на кърпата за всяко око, с цел да не рискувате да не разнасяте зараза. Проверявайте ушите на котката всяка седмица.

Поддържайте котешката тоалетна безупречно чиста. Котките са изключително деликатни във връзка с хигиената на банята, а чистата котешка тоалетна ще помогне да се поддържа чиста козината.

Приветливият, спокоен представител на породата бирманска котка е съвършен избор за фамилии с деца и кучета. Тази писана обича вниманието, което получава от деца, които се отнасят с него учтиво и с почитание.

Бирманската котка също е щастлива да живее с другарски настроени към котки кучета, с помощта на положителното си разположение.

Ако и вие желаете подобен пухен и другоземен домакински любим, вижте тези разгласи за бирманска котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР