Бирените бутилки са един от продуктите, които се призвеждат масово.

...
Бирените бутилки са един от продуктите, които се призвеждат масово.
Коментари Харесай

Защо бирените бутилки са винаги кафяви или зелени

Бирените бутилки са един от продуктите, които се призвеждат всеобщо. Обикновено, когато става въпрос за толкоз всеобщ артикул, другите компании, които търгуват с него, се стараят да създадат своя тип друг от останалите, с цел да привлекат повече клиенти. Най-лесният на пръв взор метод това да се случи, когато става въпрос за бира, е посредством замяна на звета на бутилката, само че никой не го прави. Защо?

Забелязали ли сте, че всички бирени бутилки са или в кафяв, или в зелен цвят? Оказва се, че за това си има съответна причина, предават от Expert.bg. Когато бирата за първи път почнала да се употребява и продава в по-големи количества (през XIX в.), бутилките били транспарантни. Производителите обаче открили, че при оставянето им на директна слънчева светлина напитката започвала да мирише по доста противен метод.

Установено било, че транспарантното стъкло пропуща UV лъчи, които въздействат върху усета и мириса на бирата. Затова и почнали да употребяват кафяво стъкло, защото тъмният цвят блокира лъчите и поддържа течността по-свежа за по-дълго. През Втората международна война обаче имало недостиг на кафяво стъкло и почнало да се употребява зелено, което в следствие станало главно за множеството компании. Днес някои производители избират зеления цвят, други – кафявия. Вече има и метод на транспарантните бутилки да се поставя спомагателна отбрана против UV лъчи, само че те не са изключително известни в бирената промишленост.

Бирата, наричана също питие, е най-старата и най-консумираната алкохолна напитка в света и третата най-популярна напитка въобще след водата и чая. Произвежда се посредством варене и ферментация на нишесте, получено основно от зърнено-житни култури – най-много малцов ечемик, само че се употребяват и пшеница, ръж, царевица, ориз, овес, сорго, лимец. Ферментацията става благодарение на квас. Бирата се ароматизира с хмел, който придава мъка и работи като естествен консервант. Също по този начин може да се прибавят и други аромати чрез билки и плодове. Мястото, където се създава бирата, се назовава пивоварна. Бирата се продава най-често в стъклени бутилки и железни кутии, а също по този начин в пластмасови бутилки, кегове и бурета.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР