Бирата може и да има своето предназначение в социалния живот,

...
Бирата може и да има своето предназначение в социалния живот,
Коментари Харесай

Разкриха как да пием бира, без да дебелеем

Бирата може и да има своето предопределение в обществения живот, само че е известно, че има свойството да се " лепи " на нежелани места. Терминът бирено шкембенце съществува неслучайно. И по този начин, допустимо ли е да пием бира, без да дебелеем? Отговорът на английски специалисти е " Да ", само че при изискване, че съблюдаваме няколко рекомендации, написа в. " Дейли остарял ".

Специалистите припомнят, че единствено една халба бира е задоволителна, с цел да си набавим към 200 калории. Ако една дама, решила да изпие " по едно " с приятелките си утрои количеството, това ще значи, че е набавила единствено от бира към една трета от целесъобразния си дневен банкет на калории.

От другата страна са джентълмените, близо една четвърт от които не крият, че най-малко пет пъти месечно прекаляват с пивото, като вместо " по бира " обръщат по осем. Подобен бирен пир се равнява на 1600 калории, имайки поради, че на мъжете са им нужни към 2200 калории на ден.

Как да избегнем калориите, които се спотайват в бирата в очакване да се лепнат към талията, без да се лишаваме от удоволствието да я пием? Следвайки няколко елементарни правила, предложени от специалистите:

Пийте постепенно

За да контролирате " подмолните " калории, би трябвало да разпределите рационално времето за пиянство на бира. Така освен ще ограничите количеството на погълнатото питие, само че и ще улесните черния си дроб в оправянето с алкохола.

От експертна позиция е най-добре една бира да се пие един час - времето, належащо на органа да я преработи. Пиенето на бира за време под един час забавя способността на тялото на изгаря мазнини, вследствие на което те се " лепят " на нежелани места.

Яжте протеини

Ако консумирате протеини преди или по време на пиянство, ще намалите количеството бира, което ще " излочите " на едно сядане. Протеините способстват за управление на равнищата на алкохол в кръвта, намаляват степента му на попиване и подтикват черния дроб. По този метод попадналият попадналият в кръвообращението алкохол може да бъде снижен до под 40 %.

Пийте вода

Съветът на специалистите е за всяка халба бира да изпивате по една чаша вода. Така освен ще се предпазите от струпване на непотребни килограми, само че и ще останете хидратирани и ще се спасите от махмурлук.

Правете разлика сред типовете бира

Хората, които съзнателно съблюдават калорийния банкет, би трябвало да са наясно с вида употребявана бира - дали тя е лека, нискоалкохолна или нисковъглехидратна.

Каква е разликата сред типовете питие? Леката бира е с ниско наличие на алкохол и ниско наличие на калории - към 110 на пиво. От нисковъглехидратната бира нормално са отстранени въглехидратите, само че алкохолното и калорийното наличие са колкото в елементарна бира.

Пийте от чаша с избрана форма

Проучване от 2015 година откри, че пиенето от чаша с прави стени води до по-ниска потреблението на алкохол, в сравнение с потреблението на чаша със заоблени форми. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР