Бирата и футболът вървят ръка за ръка, но на Световното

...
Бирата и футболът вървят ръка за ръка, но на Световното
Коментари Харесай

Победителят на Мондиал 2022 ще получи цялата останала бира

Бирата и футболът вървят ръка за ръка, само че на Световното състезание в Катар това неписано предписание беше нарушено, откакто страната хазаин забани потреблението на алкохол на стадионите и по улиците единствено два дни преди началото на шампионата.

Втората най-продавана марка бира в света за 2021 година “Будвайзер ” имаше контракт за 75 милиона евро с Катар, само че в последна сметка продуктът й бе неразрешен за приложимост, с изключение на на избрани места в някои от почитател зоните. Според въведеното предписание всеки ентусиаст може да закупи най-много четири халби на цена към 15 евро.

Така “Будвайзер ” се оказа със хранилища, цялостни с бира, която няма да може да бъде употребена. От производителя на пенливата течност въпреки всичко откриха решение на казуса.

“Страната победител ще получи всичката бира. Коя ще бъде? ”, написаха от компанията в “Туитър ”.

Очаква се обаче “Будвайзер ” да съди ФИФА, защото има подписан контракт за ексклузивност с организацията. Освен това от компанията биха могли да обвинят Катар за нарушение на споразуменията, подписани с ФИФА, което ги задължава да " съблюдават договорите със спонсорите ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР