Бирата е полезна за костите и помага за предотвратяване на

...
Бирата е полезна за костите и помага за предотвратяване на
Коментари Харесай

Шампанско и бира за здраве и добра памет

Бирата е потребна за костите и оказва помощ за попречване на остеопороза , демонстрира ново изследване, представено от БГНЕС.

Пивото съдържа огромно количество силиций, което в умерени количества въздейства позитивно на здравето на костите. Пенливата напитка е главен източник на това вещество и съвсем половината от признатото количество се всмуква от организма.

Според данните от медицинските проучвания силицият е доста значим детайл за развиването на костната система в организма , тъй че умерената консумация на бира може да подкрепи лекуването на остеопороза.

Положителният резултат на пивото зависи и от самия развой на подготвяне.

 бира Shutterstock

Най-богати на потребната съставна част са бирите, приготвени от ечемик и хмел. Пшеничните бири съдържат доста по-малко количество силиций.

Така че колкото по-светла и слаба е бирата, толкоз по-добре за здравето ви.

Тъмните и мощни пенливи питиета нямат толкоз мощен резултат върху костите на човек.

От друга страна шампанското подтиква паметта и защищава от деменция и болест на Алцхаймер , настояват английски учени.

Кое е веществото, съдържащо се в шампанското, което ни кара да помним по-добре?

 бира Shutterstock

"Това е фенолната киселина. Затова поучавам всички, навършили 40 години, да изпиват от две до три чаши шампанско седмично ", споделя ръководителят на научния екип проф. Джеръми Спенсър от Университета в Рединг.

" Деменцията стартира да се развива след 40-годишна възраст и продължава да прогресира, до момента в който индивидът навърши 80 години . Деменцията води до еволюционен крах на умствените качества и колкото по-рано се вземат ограничения, толкоз по-добре ", отбелязва Спенсър.

Опитите с лабораторни мишки, извършени от екипа на Спенсър, потвърждават, че използването на шампанско усъвършенстват пространствената памет .

 шампанско Gify

Екипът давал на гризачите шампанско, примесено с храната им, в продължение на 6 седмици.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР