Биопроизводители излязоха на протест пред Министерството на земеделието в София.

...
Биопроизводители излязоха на протест пред Министерството на земеделието в София.
Коментари Харесай

С призиви за оставка биопроизводители протестират в София

Биопроизводители излязоха на митинг пред Министерството на земеделието в София. Те не са съгласни с нова разпоредба на ведомството за биологичното произвеждане, етикетиране и надзор.

Недоволството е против Наредба №5, която е влезнала в действие в края на 2018 година Протестиращите настояват, че от този момент във всеки миг може да им бъде лишен документът за биопроизводство, само че освен на тях. Възможно е да бъде лишен и този на контролиращите ги компании, както се е случило с две компании през последните месеци.
Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков
Протестиращите скандираха „ Оставка”. По думите им във всеки един миг министерството може да вземе документа на всеки един производител. Според тях това е „ геноцид против българското биоземеделие”.

Зам.-министърът на земеделието Виргиния Кръстева изясни, че с биопроизводителите са се разбрали да създадат огромна работна група, в която да вземат участие и да се създадат по-мащабни промени в в този момент настоящата Наредба №5.
Биопроизводители излизат на митинг: Какви са настояванията им? Фермерите упрекват аграрното ведомство в репресивни ограничения
Министърът на земеделието Румен Порожанов дава брифинг в Министерския съвет по тематиката.

Протестиращите ще се насочат към Министерския съвет, а от Министерството на земеделието обявиха, че на 18 април ще има публично разискване на наредбата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР