BioNTech стартира първо клинично изпитване със своята кандидат-ваксина BNT163 срещу

...
BioNTech стартира първо клинично изпитване със своята кандидат-ваксина BNT163 срещу
Коментари Харесай

BioNTech започва клинични изпитвания на иРНК ваксина срещу генитален херпес

BioNTech започва първо клинично изпитване със своята кандидат-ваксина BNT163 против генитален херпес, основана по иРНК технология, оповестиха от компанията.

Германският производител на медикаменти образува група от 100 души на възраст сред 18 и 55 години, с които ще организира изпитването на лекарството във фаза 1, излиза наяве от формалното известие на BioNTech

Кандидатът за ваксина е предопределен да предотврати зараза с HSV-2 – вирусът на херпес симплекс, който предизвиква генитален херпес, и евентуално – на зараза с HSV-1, който предизвиква орален херпес и може след това да докара и до генитален херпес.

Това е първият резултат от взаимната изследователска работа, чието начало е сложено през 2018 година сред Университета на Пенсилвания и BioNTech. Сътрудничеството е ориентирано към създаване на нови претенденти за иРНК ваксини за предварителна защита и лекуване на разнообразни инфекциозни болести.

Според СЗО броят на хората на възраст 15-49 години, които страдат от зараза с HSV-2, е близо 500 милиона по целия свят. Гениталният херпес е сериозен проблем, тъй като честотата му не е дребна – приема се, че близо 20% от популацията на развитите страни е наранено от тази вироза, за която към момента няма съответна предварителна защита.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР