Биолози и психолози установиха, че хората, чиито задачи са планирани

...
Биолози и психолози установиха, че хората, чиито задачи са планирани
Коментари Харесай

Импулсивните хора – по-щастливи от планиращите

Биолози и психолози откриха, че хората, чиито задания са планувани авансово, в края на краищата ще се окажат по-малко щастливи след осъществяването им спрямо тези, чиито проекти пораждат и се реализират непринудено, заяви Лайф като цитира Сайънс алърт.

Учени от университета на Охайо направили проучване, с цел да потвърдят тази догадка. То обхванало 163-ма студенти, които били разграничени на две групи. На участниците в първата група бил възложен предполагаем календар с курсове и разнообразни действия, до момента в който участниците във втората група получили само спонтанни тестови задания, свързани да вземем за пример с пиянство на кафе или ястие на сладолед, съобщи Българска телеграфна агенция.

След като следили един месец участниците, учените установили, че студентите от втората група, на които били предоставени спонтанни задания, били по-щастливи от студентите от първата група.

По мнението на учените, спонтанността разрешава по-позитивно да преживееш събития в живота си и да подредиш обществената си интензивност, изхождайки от позитивните възгледи за живота.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР