Биологичното разнообразие е тема на четвъртата поредна среща на върха

...
Биологичното разнообразие е тема на четвъртата поредна среща на върха
Коментари Харесай

Биологичното разнообразие е темата на срещата на върха Една планета

Биологичното многообразие е тематика на четвъртата поредна среща на върха " Една планета ", проведена от Франция. Главна цел на форума е за възобнови зелената дипломация, застинала по време на пандемията на COVID-19.

Доколко човешката активност, рушаща биологичното равновесие на планетата, е причина за пандемията на COVID-19 - това е един от основните въпроси на срещата на върха, проведена от Париж.

На нея Франция и Германия дадоха обещание 350 милиона евро за ограничения за опазване на биоразнообразието.

На фона на към момента неовладяната пандемия срещата е замислена като мощен старт на поредицата от интернационалните екологични конгреси, тази година.

Участват ръководители от трийсетина страни и Европа, Организация на обединените нации и Световната банка, множеството от отдалеченост.

Първата полемика е била отдадена на грандиозния план за Голяма зелена стена в Сахара и Сахел за битка с климатичните промени, който сега е в застой.

Други тематики са отбраната на морските и сухоземните екосистеми, развиването на биоземеделието, търсене на финанси, както и връзката сред обезлесяването, опазването на типовете и човешкото здраве.

36 растителни и скотски типа са оповестени за изчезнали през 2020, която остава и най-горещата записана година.

Форумът има за цел да насърчи обединения като “Амбиция за природата “, чиито членки се ангажират да слагат под отбрана 30% от морските и сухоземните си територии, и Коалицията за образцово Средиземно море през 2030. Участниците оферират и съюз за обвързването на финансите с ограниченията за климата и биоразнообразието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР