Биологичните родители са изяснени. Абсолютно е ясно кое дете на

...
Биологичните родители са изяснени. Абсолютно е ясно кое дете на
Коментари Харесай

Директорът на „Шейново“: Размяната на бебетата е станала при първото им даване на майките


„ Биологичните родители са изяснени. Абсолютно е ясно кое дете на кое семейство е. Оттук насетне е въпрос на юридическа процедура по какъв начин тъкмо да стане на тези дечица “, сподели Румен Велев по отношение на случая с разменените бебета.

„ Искам да поднеса моите персонални извинения и тези на целия личен състав на болничното заведение за тази обстановка, в която се намират двете фамилии. Уверявам ви, че тези хора, които са съдействали или са направили тази неточност, ще бъдат осъдени извънредно строго “, добави той.



Биологичните родители към този момент са изяснени и изрично децата са били разменени.

„ Бебета не са разменени по време на раждането. Размяната е настъпила по-късно. След като се родят и ги одобряват в неонатологично поделение, ги слагаме в едни кошчета. Разминаването е станало при първото разпределяне на бебетата. На майката, която има гривничка на бебенце „ А “ ѝ е обещано бебенце „ Б “, което е с различен номер “, изясни Румен Велев.

Низ от нелепи случайности и неточност на един човек, който първоначално е объркал нещата, по този начин Велев дефинира размяната на двете бебета. По думите му обаче има смущаващи обстоятелства към случая.

„ Първо по време на целия престой в болничното заведение нито една от двете майки не е обърнала внимание на номерата на гривничките. При изписването на дечицата тези гривнички не са били сверени, което е в нашите протоколи. Три месеца е много дълъг интервал от време, в който не е доста разумно човек да не си огледа гривничката на бебенцето “, сподели шефът на болничното заведение.

По думите на Румен Велев в болничното заведение са разбрали за случая след 8 декември, като той самият е подал сигнал в полицията, когато е научил. Директорът на „ Шейново “ е безапелационен, че няма предумисъл в размяната на децата. Текат няколко инспекции по случая.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР